Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Prędkościomierz przestał działać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich A4 maniakow. Mam taki problemik, moj predkosciomierz umiera :(( i jak teraz widze foto radar to nie wiem jak szybko jade :) A tak na powaznie to przyjechalem do pracy i wieczorem jak wyjezdzalem uruchomilem silnik i po przejechaniu moze ok 2km zobaczylem ze nie mierzy predkosci i nie nalicza km... na drugi dzien kupilem czujnik i przy skrzyni wymienilem(tzn dzis) i okazalo sie ze jest to samo... albo bedzie wskazywal predkosc gora 55 km/h albo 0. Szukalem juz na forum i przegladalem wszystkie watki na ten temat... czy mogli byscie pomoc i powiedziec co moze byc nie tak, czytalem ze moze to byc zimny lul przy zegarach, ale mam pytanko jak sie do tego dostac i jak rozebrac prod by sie do tego dostac. Prosze o jaka kolwiek pomoc. Z gory dzieki i pozdrawiam !!!!

Opublikowano

Pozostaje srawdzenie tego co masz musisz go wyjac sprawdzic wtyczki, rozebrac wyczyscic srodkiem do ukladow elektrycznych lub wymiana na nowy :thumbdown: narazie proponuje pierwsze rozwiazanie i uzywanie predkosciomierza na klimatroniku (kanał 17)

Poszukaj w dziale zrob to sam jakiego kolwiek watku na temat zegarów np. wymiana zarowek podświetlania, lub montaz ramek na zegary tam wlasnie znajdziesz jak sie dobrac do zegarów

Opublikowano
  • Autor

Na klimatroniku juz sprawdzalem tez niedziala...

Opublikowano

hmm... to jest ciekawe :mysli: skoro wymieniles czujnik to znaczy ze wina tkwi w przewodzie podepnij pod vaga moze cos wyskoczy

Opublikowano
  • Autor

no i pod vaga tez juz podpiolem i nic nie ma :wallbash: niby wszystko ok... :mysli:[br]Dopisany: 02 Lipiec 2008, 19:29 _________________________________________________hmm dzis wyciagnolem zegary, wszystko roskrecilem... i :shocked: masakra bo niewiedzialem czy cos przelutowac wiec nic nie ruszlame tylko wyczyscilem cala plytke i to co sie dale, po zamontowaniu efekt jak przed :wallbash::thumbdown: predkosciomierz dziala tak samo jak dzialal tzn nei dziala ;( ... chyba przestane dojchodzic do usterki samoczynnie i udam sie do jakiegos elektomena samochodowego i jak juz zrobi mi to opisze co bylo nietak. see ya :hi:[br]Dopisany: 03 Lipiec 2008, 16:28 _________________________________________________No wiec tak, bylem u elektryka i zbadal autko i stwierdzil ze problem jednak lezy w skrzyni :kwasny: poszedl pierscien (magnes) :mysli: ktory uruchamia czujke(a w oleju w skrzyni bylo pelno dziwnych opilkow), ktora podaje napiecie na zegary. Sa tam takie 2 pierscienie, mowil ze jedn okolo 70zl a drugi ok 100zl, pokozal mi schemat, akurat bedzie robil w czwartek taki sam remoncik w takiej samej Audicy jak moja wiec bede dokladniej wiedzial ile bedzie kosztowalo wszystko razem i dam znac.

Pytanko: czy taka awaria jest mozliwa i czy sie czesto w naszych niunkach zdaza?? czy ktos wogle o tym slyszal ??

pozdrówka :hi: