Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu DRL w światłach drogowych Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
w ori lampach zapala się bixach i h7 na długich, inaczej trzeba dłubać w lampie:

A czy modul DRL nie bedzie mi zapalal bixenona jako swiatlo dzienne? Podejrzewam ze bixenon i zarowka H7 drogowa ida na jednym kablu sterującym.

nie będzie, jedynie niektóre przysłony mogą drgać

problem ten już był poruszony i nikt tego nie zauważył u siebie :wink:

Opublikowano

Koledzy mam zakupiony moduł kogiela i leży on i nadeszła chwila żeby go założyć mam także zakupiony wyłącznik CLH/ DRL posiadam Bixy i przełącznik świateł z auto mógłby mi ktoś napisać gdzie dokładnie który kabel podpiąć od tego modułu żeby to działało, najlepiej w pozycji auto

Opublikowano

Podpowiedzcie mi koledzy w jednej sprawie.

Na dniach chcę kupić i zamontować moduł DRL. Chciałbym mieć również możliwość włączania/ i wyłączania go.

Obok włącznika świtateł mam element do regulacji wysokości świecenia. Teraz zachodzi pytanie, czy chcąc zamontować coś takiego:

AUDI A4 B7 WŁĄCZNIK ŚWIATEŁ DO JAZDY DZIENNEJ DRL (3263873552) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. muszę pozbyćcięregulacji wysokości świecenia, muszę pruć i robić miejsce, czy można dokupić ten kawałek plastiku w którym obsadzone są te elementy?

Edit: Czy na lampy mijania oraz dorgowe są fabrycznie zamontowane przekaźniki? Bo nie słyszę ich, a na światła drogowe chciałbym sobie wrzucić żarówki 100W

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
w ori lampach zapala się bixach i h7 na długich, inaczej trzeba dłubać w lampie:

A czy modul DRL nie bedzie mi zapalal bixenona jako swiatlo dzienne? Podejrzewam ze bixenon i zarowka H7 drogowa ida na jednym kablu sterującym.

nie będzie, jedynie niektóre przysłony mogą drgać

problem ten już był poruszony i nikt tego nie zauważył u siebie :wink:

To ja mam pecha, bo u mnie przesłona nie tyle co drga, ale wydaje dźwięki agonii :grin:

Opublikowano
  • Autor

jesteś pierwszy :facepalm:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

drodzy koledzy , pytanie o porade : co byście doradzili i zrobili ? zamontować drl do mojej b6 w długich czy lepiej dołożyć dzienne okrągłe w halogeny ? z halogenów nie skorzystałem jeszcze ani razu odkąd mam auto i wydają mi się zbędne . co myślicie ?

Opublikowano
jesteś pierwszy :facepalm:

Teraz soczewka z B8 jest to raczej nie będzie problemu :decayed:

drodzy koledzy , pytanie o porade : co byście doradzili i zrobili ? zamontować drl do mojej b6 w długich czy lepiej dołożyć dzienne okrągłe w halogeny ? z halogenów nie skorzystałem jeszcze ani razu odkąd mam auto i wydają mi się zbędne . co myślicie ?

I tak wolę DRL w długich :decayed:

A już najlepiej zrobić DRL zamiast świateł długich, ale wtedy przetwornice po d*pie dostają jak się długimi mruga :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

to jest kwestia gustu ja miałem pierw w halo lecz ostatecznie zrobiłem moduł w długich :wink:

przejrzyj sobie mój wątek auta tam masz zdjęcia obu opcji :decayed:

A już najlepiej zrobić DRL zamiast świateł długich, ale wtedy przetwornice po d*pie dostają jak się długimi mruga :kwasny:

myślałem też o tym ,tylko nie nie wiadomo jak z żywotnością przetwornic będzie :kwasny:

Opublikowano

koledzy mam moduł od kogla sd-2 jak znaleść kostke MCE B lub C? co to jest :CLH/ DRL posiadam lusterko fotochromatyczne czujnik zmierzchu włącznik auto i xenon

kogel pisze ze kabel

-czarny to masa (wiec podłącze pod śrubkę masową)

-2x niebieski do świateł długich (zaczynają sie schody te kable sa w kostkach MCE??

-brązowy wejście sygnału +12 pojawiającego się w momencie włączenia swiateł mijania sygnał służy do wyłączenia sw dziennych przy włączonych św mijania(czarna magia!!!)

-czerwony to wiem gdzie znajde :-)

pomożecie co jak i gdzie??jestem z tym troszkę ciemny ale jak przetłumaczycie mi to łopatologicznie krok po kroczku to sobie poradze

.Pewnie wielu osobą sie to przyda i dla przyszłych pokoleń hehehe

Opublikowano
  • Autor

CLH-coming leaving hom (a po naszemu odprowadzanie do domu)

DRL-światła dzienne

centrelek.jpg

pdpięcie masz w pierwszym poście:wink:

Opublikowano

Gniazdo B (23-pin)

Pin 16 – Zasilanie prawego światła drogowego [biało/żółty]

Pin 18 – Zasilanie lewego światła drogowego [biało/czarny]

Pin 22 – Zasilanie prawego światła mijania [żółto/biały]

Pin 23 – Zasilanie lewego światła mijania [żółto/czarny]

tak powinienem podpiąć????po czym można poznać te kostki B C oprócz innej ilości pinów ponieważ nie chcę jej pomylić z inną

Opublikowano
  • Autor

w tym opisie światła drl będzie gasić światło mijania ja mam tak u siebie bo przy gorszej pogodzie idzie jezdzic na dziennych+postój :wink:

kostka C jest koloru szarego z pomarańczową blokadą

image.jpg

Opublikowano

dzieki kolego ucho.77 jak drl będzie gasić światła mijania to dobrze o to chodzi , ale pozycje nie będą sie palić??mają sie palić tylko drl!

oraz takie podłączenie będzie powodowało samo włączenie świateł mijania podczas np:wjazdu do tunelu ,zapadania ciemności ,pytam ponieważ mam czujnik zmierzchu i ikonke "auto"

---------- Post dopisany at 12:01 ---------- Poprzedni post napisany at 11:58 ----------

a kostka B?? zdjęcie przedstawia inna kostke prawda??bo widze kostke siwą z żółtym zabezpieczeniem

Opublikowano
  • Autor
dzieki kolego ucho.77 jak drl będzie gasić światła mijania to dobrze o to chodzi , ale pozycje nie będą sie palić??mają sie palić tylko drl!

oraz takie podłączenie będzie powodowało samo włączenie świateł mijania podczas np:wjazdu do tunelu ,zapadania ciemności ,pytam ponieważ mam czujnik zmierzchu i ikonke "auto"

---------- Post dopisany at 12:01 ---------- Poprzedni post napisany at 11:58 ----------

a kostka B?? zdjęcie przedstawia inna kostke prawda??bo widze kostke siwą z żółtym zabezpieczeniem

zdjęcie to kostka C a blokada może być w innym kolorze ale to to samo:wink:

drl będzie się sam palił a w momencie wjazdu w tunel przełączy ci się z automatu na mijania(jak będziesz miał przełącznik ustawiony na auto),a przy trochę gorszej pogodzie możesz jezdzic na pozycjach z drl-ami:wink:

3358718012.jpg

Opublikowano

ok to masę i plus podepnę bez problemu

Gniazdo B (23-pin)

Pin 16 – Zasilanie prawego światła drogowego [biało/żółty]

Pin 18 – Zasilanie lewego światła drogowego [biało/czarny]

Pin 22 – Zasilanie prawego światła mijania [żółto/biały]

Pin 23 – Zasilanie lewego światła mijania [żółto/czarny]

i chyba wszystko powinno działać ok???

kostka C do niczego nie bedzie mi potrzebna?

Opublikowano
  • Autor
ok to masę i plus podepnę bez problemu

Gniazdo B (23-pin)

Pin 16 – Zasilanie prawego światła drogowego [biało/żółty]niebieski z modułu

Pin 18 – Zasilanie lewego światła drogowego [biało/czarny]niebieski z modułu

Pin 22 – Zasilanie prawego światła mijania [żółto/biały]brąz wpinasz w jeden z dwóch pinów

Pin 23 – Zasilanie lewego światła mijania [żółto/czarny]brąz

i chyba wszystko powinno działać ok???

kostka C do niczego nie bedzie mi potrzebna?

:yes2::wink:

Opublikowano

mam pytanie podłączyłem wszystko jak w opisie kable

Gniazdo B (23-pin)

Pin 16 – Zasilanie prawego światła drogowego [biało/żółty]niebieski z modułu

Pin 18 – Zasilanie lewego światła drogowego [biało/czarny]niebieski z modułu

Pin 22 – Zasilanie prawego światła mijania [żółto/biały]brąz

Pin 23 – Zasilanie lewego światła mijania [żółto/czarny]brąz

masa--śruba w słupku A

+ W tych grubych czerwonych przewodach obok kostek i światła palą sie cały czas gasną gdy zapalam światła mijania nawet po zgaszeniu silnika wyjeciu kluczyków nadal sie palą czy czasem plusa nie powinienem podłączyć gdzie indziej???

Opublikowano
  • Autor

plus musisz podpiąć pod prąd po stacyjce bo na tych bezpiecznikach jest cały czas prąd:wink:

---------- Post dopisany at 11:30 ---------- Poprzedni post napisany at 11:28 ----------

sd2 nie ma autostartu i dla tego cały czas ci świecą

---------- Post dopisany 31-07-2013 at 00:48 ---------- Poprzedni post napisany 30-07-2013 at 11:30 ----------

Piotrek ogarnołeś temat :whistling:

Opublikowano

koledzy już jest wszystko ok wszystko podłączyłem jak powyżej pisałem natomiast plus został podpięty pod plus ze stacyjki.

tak zrobiłem to wczoraj z czujnikiem zmierzchu nie ma problemu po ustawieniu na auto i przykryciu czujnika (położenie koszulki na szybe) po chwili zapalają sie xenony a po zdjęciu koszulki z powrotem włączają sie drl

tylko jak dla mnie czujnik troszke za szybko włancza xenony.Wystarczy pochmurna pogoda i z automatu jedziemy na xenonach ,chyba ze ustawimy nie na auto lecz w pozycji wyłączonych świateł

wowczas pala sie drl

bym chciał podziękować koledze ucho.77 za pomoc wielkie dzięki Grzesiek!!!