Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Zaparowany halogen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dzis zobaczylem ze moj halogenik lewy jest zaparowany. co moze byc przyczyna i jak temu zaradzic. wszedzie pisze o parowaniu lamp ale o halo. nic nie znalazlem. i jeszcze jedno. jestem na etapie montazu hidow i teraz mam dylemat czy jak wywierce dziury na kable w zaslepce oslaniajacej zaowke to musze to jakos usczelniac ( przy kablach z zestawu jest taka okragla guma) , czy istnieje grozba ze moga mi parowac lamki bo jesli tak juz sam nie wiem czy warto. czy mial ktos taki przypadek z halogenami i hidami. prosze o podpowiedz.

Opublikowano

Moze masz zapchany odpowietrznik halogena.. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

a gdzie sie on znajduje i jak sie do niego dostac?

Opublikowano

:shocked:

a gdzie sie moze znajdowac odpowietrznik halogenu? chyba nie w bagazniku ?

wykrec halogen i bedziesz wszystko wiedzial

Opublikowano

mi też paruje halogen ale tylko zimą i to przez to że ma pękniętą szybkę (od jakiegoś kamienia) <- stąd moje pytanie: da się wymienić samą szybkę od halogenu czy też trzeba cały kupić (bez sensu) :mysli:

Opublikowano

:shocked:

a gdzie sie moze znajdowac odpowietrznik halogenu? chyba nie w bagazniku ?

wykrec halogen i bedziesz wszystko wiedzial

:polew::decayed::polew:

Opublikowano

mi też paruje halogen ale tylko zimą i to przez to że ma pękniętą szybkę (od jakiegoś kamienia) <- stąd moje pytanie: da się wymienić samą szybkę od halogenu czy też trzeba cały kupić (bez sensu) :mysli:

ostatno wyciagalem kratki wokol halogenow ale nie pamietam juz czy jest szklo klejone czy jakos inaczej mocowane.Na 99,9% pisze ze klejone i trzeba wymienic caly halogen.Nie spotkalem sie jeszcze z halogenem ktory mialby szklo mocowane inaczej niz na kleju/silikonie.Pociagnij mocniej kratke i sprawa bedzie jasna.5 minut roboty :)

Opublikowano

ostatno wyciagalem kratki wokol halogenow ale nie pamietam juz czy jest szklo klejone czy jakos inaczej mocowane.Na 99,9% pisze ze klejone i trzeba wymienic caly halogen.Nie spotkalem sie jeszcze z halogenem ktory mialby szklo mocowane inaczej niz na kleju/silikonie.Pociagnij mocniej kratke i sprawa bedzie jasna.5 minut roboty :)

czyli kratkę trzeba tylko mocno pociągnąć i grzecznie wyjdzie? nic nie trzeba podważać, przesuwać itd? - nie chcę połamać :wink4:

a np w A6 kumpel ma przebieg spooory i mu szkła reflektorów już zżółtkły, mimo że są klejone to czasem można upolować same szkła by wymienić - już raz się spotkałem ale potem już na allegro nie widziałem, podobno gdzieś w necie są nawet instrukcje jak to dokładnie zrobić, więc może klejone nie jest nie do pokonania :mysli:

Opublikowano

Tak :) pocniej pociagnij i powinno wyjść :good: szkła są klejone na sylikonie.Odpowiecznik z tyłu :)

koszt nowego ok 50-80 zł :)

Szkła mozna wymienic,należy wystrugać stare :) a potem na sylikonie przykleić nowe :)