Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy vag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam w swoim alt 2 bledy 17700- to termostat ale czy do wymiany? czy jest jeszcze jakas ina przycznya tego bledu, jakis bezpieczik ipt, bo auto normalnie sie nagrzewa i do 90 i jest ciepło w srodku, moze tros wie jak temu zaradzic?

16804-cos z katalizatorem- auto glosno chodzi przy jezdzie 130km/h dziurawy wydech?

bdede wdzieczny za jakies porady

Dzieki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam problem z audi a4 2.0 alt skrzynia multitronic. Po podłączeniu samochodu pod VCDS-a występuje taka usterka:

http://obrazki.elektroda.pl/3315048300_1347617567.png

Objawy są następujące: wyczuwalne szarpanie np.przy stałej prędkości. Błędy po skasowaniu po krótkiej jeździe wracają. Zostały wymienione wszystkie wężyki które były sparuszałe i popękane wraz z odpowietrzeniem skrzyni korbowej(cały komplet). Wykonany został test na postoju w blokach pomiarowych 008- i za każdym razem System OK.

Przerabiał ktoś już taki temat albo ma problem taki sam??;/

Opublikowano

panowie opcja szukaj jest ogolniedostepna:

http://a4-klub.pl/uklad-wydechowy-100/alt-wymiana-katalizatora-245446/

---------- Post dopisany at 12:00 ---------- Poprzedni post napisany at 11:58 ----------

http://a4-klub.pl/silniki-benzynowe-30/a4-b6-2-0-130ps-alt-blad-17887-brake-boost-vacuum-system-253887/

Opublikowano

benyA4 :

tylko nikt rozwiązania tego problemu jeszcze nie znalazł związanego z 17887 i dlatego postanowiłem wrzucić swój problem i trochę już pracy w to włożyłem i szukam dalej.

Opublikowano

fahur cos pisal o wymianie pompy, dlatego podeslalem watek. Moze lepiej dalej rozwinac juz istniejacy watek niz zaczynac nowy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wie ktos gdzie znajduje sie bezpiecznik od termostatu w alt? bylbym wdzieczny bo mam wlasnie blad z termostatu a nie wiem gdzie go szukac i bezpiecznika

Opublikowano

Termostat znajduje się w miejscach które na fotkach zaznaczyłem w czerwonym kółku :wink:

Audi_a4_b6_112_termostat.jpg

Audi_a4_b6_110.jpg

Opublikowano

Nie ma bezpiecznika od termostatu . Czujnik termostatu podlaczony jest bezposrednio pod ECU

17700=Thermostat for characteristic diagram (Steered engine cooling (F265), Signal too High

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

potrafi ktos z Panow poradzic sobie z sondami w katalizatorze? poczytalem na forum ze da sie je jakos oszukas ale sam nie potrafie tego zrobic.

Opublikowano
  • Autor

benyA4 jaki miales objaw z hamulcami? bo tez mam problem swieci sie abs i esp

Opublikowano
  • Autor

witam