Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nie działa lewy xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie świeci mi lewa przednia lampa.

Przełożyłem żarówkę do prawej lampy świeci (czyli to nie żarówka)

Zdemontowałem lewą lampę i podłączyłem z prawej strony i nie działa. (czyli może być walnięta przetwornica)

Lecz prawą lampę podłączyłem z lewej strony i też nie działa. (coś dziwnego)

Sprawdziłem napięcia na lewej kostce i okazało się, że nie ma napięcia. (w prawej kostce jest)

Sprawdziłem bezpieczniki. (są dobre)

Zacząłem sprawdzać po przewodach gdzie to idzie (przewód żółto-czarny) i wchodzi do kabiny w kostki z lewej strony przy podłodze (i tam też nie ma napięcia)

Sprawdziłem czy jest napięcie przy włączniku świateł z lewej strony kierownicy (przewód żółty, jest napięcie)

Mam pytanko co się znajduje na instalacji między włącznikiem świateł a lampą (bo na pewno coś tam mi musiało nawalić) :mysli:

Opublikowano

witaj mialem podobny problem pozbylem sie poprzez podpiecie vaga wykasowanie bledu i xenon zapalil :good: pozdr

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info.

Byłem u mechanika-elektryka podłączył auto do kompa (miał program workshop) i pokazał mu tylko jakiś błąd ciśnienia (wykasował go).

Pózniej sprawdził zasilanie na lampę i nie było.

Powiedział, że może to być walnięty jakiś moduł oświetlenia, który znajduje się pod siedzeniem kierowcy.

Mam podjechać do niego w piątek bo nie ma schematu instalacji do (audi A4 B6 1.9 TDI) i musi ściągnąć z inter...

Gdzie mogę dostać taki schemat.[br]Dopisany: 09 Lipiec 2008, 22:02 _________________________________________________Już mi wszystko działa. :) Byłem u innego elektryka i naprawił mi usterkę.

Przyczyna była taka, że nawaliła mi przetwornica i przez to nie było zasilania na lampę.

Chciałem wyciągnąć od elektryka co zrobił to tylko mi powiedział {naprawa instalacji} i to kosztowało 150 zł. :)