Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujniki z tyłu głowicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ostatnio jak się dobierałem do przepustnicy zauważyłem,że z tyłu głowicy (ADR) jest jedna wtyczka nigdzie nie podpięta.Pomyślałem że to nie możliwe,że w takim aucie fabrycznie ktoś zostawiłby nawet nie zaślepioną wtyczkę.Po dłuższych oględzinach stwierdziłem że powinna ona być wpięta z tyłu głowicy obok tej z 4 kablami.Jest tylko mały problem ponieważ tam powinien zapewne znajdować się jakiś czujnik a tam jest włożona zaślepka.Co to za czujnik i do czego służy niestety nie wiem :?: Proszę o pomoc.

wtyczka1.jpg

wtyczka2.jpg

Opublikowano

Coś ty z tymi zdjęciami zrobił?

Podepnij VAGa wyskoczy błąd awarii czujnika. Może nie koniecznie wpływac to na złą pracę silnika bo w momęcie padaki jednego odczyty są brawę bezpośrenio lub pośrednio z innego czujnika.

Opublikowano
  • Autor

Zdjęcia były robione tel. i w dodatku wieczorem.

I nie ma żadnych błędów.

Opublikowano

Gdzieś czytałem (na forum), że czujnik temperatury znajduje się z tyłu głowicy, chociaż mało prawdopodobne żebyś go nie miał :neutral:

Opublikowano
  • Autor

Też mi się tak wydaje.Poza tym jeden czujnik tam jest.Ale jest jeszcze miejsce na jeden no i ta nieszczęsna nigdzie nie podpięta kostka.

Opublikowano

mi wyglada to na wtyczke od czujnika temp. :shock: wiem bo ostanio u siebie wypinałem :wink:

Opublikowano
mi wyglada to na wtyczke od czujnika temp. :shock: wiem bo ostanio u siebie wypinałem :wink:

I nie była ona 4-o pinowa?

Opublikowano
  • Autor
Właśnie u mnie jedna wtyczka jest 4-o pinowa podpięta do jednego czujnika a druga 2-u pinowa wolna.Jak patrzyłem w takim samym silniku to ta 2-u pinowa była podpięta pod czujnik obok,którego ja nie mam i nie mamnawet pojęcia do czego on służy.
Opublikowano

Mam taki silnik jak Ty 1.8 ADR

I u mnie jest tylko jeden czujnik(4-pinowy) i zaślepka

Opublikowano

jasne ze czteropinowa jest u mnie :razz:

Opublikowano

Witam.

Ja w swoim 1.6 ADP

mam tam dwa czujniki.

Jeden 4 pinowy

i drugi 2 pinowy oba sa na tym samym wezu kolo siebie.

Ale nie wiem od czego ten drugi 2 pinowy jest?? moze ktos sie wypowie po co sa dwa

z tego co czytalem i slyszalem to ten cztero pinowy to jest do licznika i do ecu silnika,

a ten sam dwu pinowy to nie wiem od czego.

Jesli sie myle to mnie poprawcie.

Opublikowano

to musze się przyjżec u siebie ale na jakim wężu czujnik jest w bloku silnika

Opublikowano
  • Autor

Może z tyłu głowicy-u mnie tak jest.

Opublikowano

jasne ze czteropinowa jest u mnie :razz:

To czemu wyskakujesz z tym czujnikiem jak na fotce widać że to wtyczka dwupinowa.

Opublikowano

bo co niektórzy mówia że mają dwa w tym dwupinowy i takie też sa w sprzedaży do Audi widziałem, a ten kolorystycznie odpowiada mojemu czteropinowemu i z tąd moje podejrzenie :oops: