Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana licznika gdzie kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, Mam pytanie gdzie kupić i jaki licznik? Do tej pory mieliśmy taki i niestety padł. Stad moje pytanie co i gdzie mam kupić?

licz.jpg

Opublikowano

Napisz do kolegi xxxSzYbAxxx powinien cos miec :)

Opublikowano

pytanie czy chcesz zostac przy tym gównie jakie miales czy chcesz sie cieszyc pełnym fisem ??

ce955a2824c92c1a.jpg

bo koszty beda porownywalne

Opublikowano
  • Autor

Nie chcę przy tym zostać. Mogłabym to wymienić na cokolwiek byleby działało. A jakie to są koszty i czy dużo roboty?

pytanie czy chcesz zostac przy tym gównie jakie miales czy chcesz sie cieszyc pełnym fisem ??

http://images33.fotosik.pl/82/ce955a2824c92c1a.jpg

bo koszty beda porownywalne

Opublikowano

no taki licznik jaki chcesz zalozyc kosztuje od 300 do 500 zł

w tej cenie dostaniesz z pełnym fisem albo i taniej

dokupujesz manetke od sterowania fisem , pare kabelków i porównywalnym kosztem masz pełny fis, bo te liczniki co masz sypia sie na potege i kupujac uzywke nie wiesz ile podziala, no chyba ze jest jeszcze opcja naprawy istniejacego jak chcesz za ok 300 zł pewnie Ci poszedł jakis procesor i problem jest ze wskaznikami ze nie dzialaja??

Opublikowano
  • Autor

oki oki wszystko fajnie tylko gdzie to kupić? Zaczęło się od tego że jak kupiliśmy samochód we wrześniu wskaźnik oleju, paliwa świrował jakieś 2 tyg temu schodzę do samochodu a tu lipa nie działa akumulator. Akumulator naładowaliśmy ale już żaden prawie zegar od włożenia akumulatora nie działa.

no taki licznik jaki chcesz zalozyc kosztuje od 300 do 500 zł

w tej cenie dostaniesz z pełnym fisem albo i taniej

dokupujesz manetke od sterowania fisem , pare kabelków i porównywalnym kosztem masz pełny fis, bo te liczniki co masz sypia sie na potege i kupujac uzywke nie wiesz ile podziala, no chyba ze jest jeszcze opcja naprawy istniejacego jak chcesz za ok 300 zł pewnie Ci poszedł jakis procesor i problem jest ze wskaznikami ze nie dzialaja??

Opublikowano

Na allegro najlepiej albo tu na forum ;)

Opublikowano

no to norma w tych licznikach

allegro, forum, szroty

niestety jesli nie macie np podstawowej wiedzy o adaptacji licznika i kodowaniu immobilajzera to sami nie odpalicie auta na nowym liczniku i bedzie potrzebna pomoc magika za nie male pieniadze

moge oczywiscie i nie tylko ja podac wam pare przykladowych numerów licznikow ktore beda pasowac , takich jak macie albo z pelnym fisem ale musicie sie okreslic co chcecie robic, kupowac taki sam psotliwy licznik czy dolozyc pare zloty i przerabiac na pelny fis,

badz co badz czekaja was koszty

---------- Post dopisany at 17:10 ---------- Poprzedni post napisany at 17:09 ----------

z którego miesiaca fura jest??

Opublikowano
  • Autor

wrzesień 09/2000 nie wiem jak wyjdą cenowo? I w razie czego ile za robociznę wyjdzie przy zmianie na pełny fis?

no to norma w tych licznikach

allegro, forum, szroty

niestety jesli nie macie np podstawowej wiedzy o adaptacji licznika i kodowaniu immobilajzera to sami nie odpalicie auta na nowym liczniku i bedzie potrzebna pomoc magika za nie male pieniadze

moge oczywiscie i nie tylko ja podac wam pare przykladowych numerów licznikow ktore beda pasowac , takich jak macie albo z pelnym fisem ale musicie sie okreslic co chcecie robic, kupowac taki sam psotliwy licznik czy dolozyc pare zloty i przerabiac na pelny fis,

badz co badz czekaja was koszty

---------- Post dopisany at 17:10 ---------- Poprzedni post napisany at 17:09 ----------

z którego miesiaca fura jest??

Opublikowano

tzn ze macie immo 3 i co najwyzej za zakodowanie immo magik powinien wziac nie wiecj niz 200 zł, a kabelki i manetke mozna zalozyc samemu, wszytskie odpowiedzi na temat zalozenia fisa znajdziecie na forum

Opublikowano
  • Autor

A jaki przykładowo na allegro mam kupić ten licznik?

tzn ze macie immo 3 i co najwyzej za zakodowanie immo magik powinien wziac nie wiecj niz 200 zł, a kabelki i manetke mozna zalozyc samemu, wszytskie odpowiedzi na temat zalozenia fisa znajdziecie na forum
Opublikowano

A tak jeszcze na poważnie, to jeśli nie chcecie się bawić w druciarstwo, i to co było Wam wystarczy - w sumie 1/2 fis nie jest taki zły - to wystarczy kupić taki sam, byle do diesla i europa, zakodować kluczyki i śmigać dalej.

Chyba że to jeager był, to mogą być jakieś jaja z immo...

Opublikowano

W immo 3 i tak trzeba adaptować vin w liczniku nie ważne czy jeager czy vdo

Immo 3 szło chyba od maja 2000 r

I nie mów ze dobrze wygląda bo w porównaniu z fullem to wygląda kupa jak teraz porównam co miałem a co mam teraz

Opublikowano
  • Autor

No i mam problem bo mój mechanik nie ma pojęcia o elektryce.

1. Jak sprawdzić jaki dokładnie licznik mam kupić?

2. Czy zmieniając na taki sam będzie trzeba grzebać w immo czy tylko przy zmianie na pełny fis jest problem?

3. Czy znacie kogoś w Wawie kto się na tym zna i by to potrafił zrobić?

Opublikowano

1. musisz poprostu miec szerokie pojecie o licznikach czym sie róznia , jak poznac ze jest sprawny, o co pytac sprzedajacego, rozszyfrowac po nr czy podpasuje

2. kazda zmiana licznika w twoim aucie wiaze sie z kodowaniem immo , jego adaptacja , muisz miec oba piny immo ze starego i nowego licznika