Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ABS załacza się przy małej prędkości - logi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam popularny problem z ABS-em załączającym się przy minimalnej prędkości podczas hamowania - przednie czujniki ABS zostały wyjęte i wyczyszczone (w sumie były czyste), tylnych nie mialem jak ruszyć.

zVAGowałem sobie prędkości obrotowe kół - niestety jak na złość problem nie wystąpił przez dobre 15 min :facepalm:

Czy z tych logów można wyczytać który z czujników fałszuje dane? Podejrzewam że 3., bo odchylenie na nim są minimalnie większe - ale może mieszczą się w dopuszczalnej normie... Ktoś widzi coś więcej?

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Odleglosc czujnika od koronki jaka jest ?

Koronki sprawdzałes są w całosci ? Zęby nie wyłamane ?

Opublikowano

u mnie był też ten problem wystarczyło cofnąć czujnik.

Opublikowano
  • Autor

Przemik, nie mam dostępu do szczelinomierza więc nie mam jak sprawdzić odległości - przy wymianie przednich przegubów kazałem mechanikowi wyciągnąć czujniki, przeczyścić je i włożyć z powrotem - nie pomogło. Zanim wezmę się za rozkręcenie i sprawdzanie całości chciałem zawężic chociaż do konkretnego koła.

Cris - na to liczę, ale chciałem wiedzieć który czujnik :)

Opublikowano

vag na każdym kole pokazuje takie same prędkości?

Opublikowano
  • Autor

Wrzuciłem to co mi vag zalogował - prędkości zwykle są identyczne, ale są odchylenia - a nie mam pojęcia czy odchylenia o 1-2 km/h są normą czy nie.

Inny ból to fakt że odczyt prędkości na kołach rozłącza się w momencie przekroczenia 24 km/h - i zaczynam podejrzewać że tak długo jak trwa, ABS jest odłaczony?

Opublikowano

koronki albo czujnik abs w kole przednim zastany, miałem to samo

Opublikowano

Sprawdź sobie predkości jakie pokazuje VAG, ale musisz jechać z małą predkością - około 10 km/h - i zacznij delikatnie hamować. U mnie w momencie gdy trzy czujniki wskazywały prędkość 7 km/h to czwarty wskazywał 1km/h i w tym momencie uaktywniał się ABS. Przeczyściłem ten czujnik który wskazywał 1 km/h i wszystko wróciło do normy.

Opublikowano
  • Autor

cocoo24, skąd wiesz że w przednim kole?

wostyg - logi które wrzuciłem robiłem podczas cyklicznego przyspieszania i hamowania - niestety żaden z czujników nie pokazywał aż takich rozbieżności jak u Ciebie, wskazania różniły się maksymalnie o 2-3 km - na wszystkich kołach.