Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bład - 01218 - Side Airbag Igniter: Passenger Side (N200)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Dzis jak jechalem pokazal mi sie na desce blad AIR BAG. Podlaczylem vaga ktory pokazał:

01218 - Side Airbag Igniter: Passenger Side (N200)

001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent

Nic nie robilem wgl od strony pasażera wiec nie wiem skad blad, dobra wykasowalem bylo dobrze przez jakis czas i teraz znowu ten sam blad ... Co moze powodowac powyzszy blad ? Rozuemiem ze to blad poduszki bocznej pasażera ?

Opublikowano

Może nie łączy ci wtyczka pod fotelem? Sprawdź ją, dociśnij.

01218

Opublikowano
  • Autor
Może nie łączy ci wtyczka pod fotelem? Sprawdź ją, dociśnij.

01218

sprawdzalem byla ok. Przeczyscilem styki i zobacze teraz co si bedzie dzialo

Opublikowano

U mnie pojawił się nie wiadomo skąd błąd poduszki fotela kierowcy. Wypiąłem wtyczkę, przeczyściłem, skasowałem błąd i jak na razie od kilku miesięcy jest spokój.

Opublikowano

Kolego a nie masz wody w aucie ?? U mnie w b5 dostała sie woda i szlak trafił czujnik bocznej poduchy , sprawdz wykładzine czy nie jest mokra

Opublikowano
  • Autor

Blad powrocil i teraz wgl nie moge go wykasowac. Jak kasuje odrazu powraca. Prosze powiedzcie mi ktora to jest wtyczka pod fotelem pasażera ta pierwsza od lewej patrzac od tyłu czyli ta najmiejsza ? Czy ta srodkowa troche wieksza ? Czy moze ta ostatnia po prawej czyli najwieksza? W sumie to juz przeczyscilem wszystkie i nic. Gdzies jeszcze sie znajduja po drodze jakies wtyczki od poduszki w innym miejscu ?

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć, chciałbym się podpiąć pod temat. Świeci się kontrolka Air Bag, Kod błędu w VAG: N200 Side Airbag Igniter: Passenger Side, Rozpinałem wielokrotnie kostki pod siedzeniem, ale błąd cały czas powraca.. Jak można sobie poradzić z tym błędem? I jeśli nie można tego zrobić samemu, to gdzie mogę się udac z tym problemem?

---------- Post dopisany 07-01-2014 at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany 12-11-2013 at 16:27 ----------

Cześć. I jak Panowie z tym czujnikiem? Skasowaliście te błędy czy wymienialiście czujniki? Jeśli tak, to ile za to zapłaciliście i gdzie to zrobiliście? Mam dokładnie ten sam problem, błędu nie da się już wykasować..

Opublikowano

Jest jeszcze czujnik w komorze silnika, w B7 jest na pewno, u mnie jakimś trafem rozłączyła się wtyczka właśnie tam, sprawdź.

Wysłane z telefonu.

---------- Post dopisany at 12:07 ---------- Poprzedni post napisany at 12:05 ----------

W B7 jest w okolicy reflektorów :-)

Wysłane z telefonu.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżam temat.

Czy ktoś wie, jak rozwiązać ten problem? Po usunięciu, błąd pojawia się po kilku sekundach. Auto: A4 B6 2003.

Opublikowano

Też mam problem z poduszką w fotelu kierowcy. Po usunięciu błąd pojawia się po kilku sekundach. Jutro spróbuje odkręcić fotel i posprawdzać czy jakiś kabelek się nie urwał. Znalazłem taki poradnik na zagranicznym forum

http://www.audizine.com/forum/showthread.php/289490-DIY-B6-B7-Airbag-light-(Audi-TSB)

Udało mi się naprawić tą usterkę. Przeczyściłem dwie żółte kostki (jedna pod klapką w podłodze, druga pod siedzeniem). Kontrolka się nie zapala i błąd też nie wychodzi. :)

Edytowane przez tomekSSK