Opublikowano 11 Lipca 201312 l Cześć nie wiem gdzie się mogę podpiąć więc zrobię to tutaj posiadacm delikatnie rozbitą audiczke i potrzebuję paru podpowiedzi, dokładnie jest to A4 b8 z 2012 roku 2.0 tdi po lifcie jest ona lekko walnięte z przodu, ciekawi mnie czy chłodnice z wcześniejszego modelu będą pasowały do tego nowego? to samo się tyczy deski rozdzielczej? z góry dzięki
Opublikowano 13 Lipca 201312 l Witam was i co się okazało gościu który robił z klimą poddał się nie opanował a chwalili go za najlepszego w powiecie i klimy jak nie było tak nie ma i powiedzcie mi czy serwis to szybko opanuje ? i jakie koszta orientacyjne? podpowiem że w klimie mam tylko ten błąd 457(0x01C9):6D Sterownik instalacji elektrycznej samochodu -J519- Pamiec bledow do odczytania Lamp OFF czy może ktoś ogarnął ten problem?? aha dodał jeszcze że według jego programów diagnostycznych wynika że jest jakiś problem z komunikacją między klimatronik a licznik czy może mieć to coś wspólnego?
Opublikowano 13 Lipca 201312 l Cześć nie wiem gdzie się mogę podpiąć więc zrobię to tutaj posiadacm delikatnie rozbitą audiczke i potrzebuję paru podpowiedzi, dokładnie jest to A4 b8 z 2012 roku 2.0 tdi po lifcie jest ona lekko walnięte z przodu, ciekawi mnie czy chłodnice z wcześniejszego modelu będą pasowały do tego nowego? to samo się tyczy deski rozdzielczej? z góry dzięki Deska i chłodnice powinny pasować
Opublikowano 13 Lipca 201312 l Witam was i co się okazało gościu który robił z klimą poddał się nie opanował a chwalili go za najlepszego w powiecie i klimy jak nie było tak nie ma i powiedzcie mi czy serwis to szybko opanuje ? i jakie koszta orientacyjne? podpowiem że w klimie mam tylko ten błąd 457(0x01C9):6D Sterownik instalacji elektrycznej samochodu -J519- Pamiec bledow do odczytania Lamp OFF czy może ktoś ogarnął ten problem?? aha dodał jeszcze że według jego programów diagnostycznych wynika że jest jakiś problem z komunikacją między klimatronik a licznik czy może mieć to coś wspólnego? Wklej tu całe logi z vcds modułów gdzie masz błędy. iPad Tapatalk HD
Opublikowano 13 Lipca 201312 l Autor Witam was i co się okazało gościu który robił z klimą poddał się nie opanował a chwalili go za najlepszego w powiecie i klimy jak nie było tak nie ma i powiedzcie mi czy serwis to szybko opanuje ? i jakie koszta orientacyjne? podpowiem że w klimie mam tylko ten błąd 457(0x01C9):6D Sterownik instalacji elektrycznej samochodu -J519- Pamiec bledow do odczytania Lamp OFF czy może ktoś ogarnął ten problem?? aha dodał jeszcze że według jego programów diagnostycznych wynika że jest jakiś problem z komunikacją między klimatronik a licznik czy może mieć to coś wspólnego? Wklej tu całe logi z vcds modułów gdzie masz błędy. iPad Tapatalk HD Zrób tak jak napisał Jarek, a pożniej na[pisz na pw do mnie to się zdzwonimy i pogadamy - pomoge jak dam rade
Opublikowano 14 Lipca 201312 l czyli zrobić screna z kodowań? Centralnej elektroniki i komfortu ? czy po prostu błędy ze wszystkich modułów?
Opublikowano 25 Lipca 201312 l Pozwolę sobie na małą dygresję apropos czujników bo sam się z tym problemem borykałem. Instalacja od klimy cała przejrzana, klima nabita czujnik nowy dobierany po nr VIN a klima dalej nie działała. Zostawiłem u mechaników ponad 1000 zł. Ale jak się okazało wystarczyło dobrać czujnik z odpowiednim numerem. Kupiłem na alledrogo za 120 zł z przesyłką a to jego nr: 4H0959126. Teraz ciesze się zaletami chłodnego powietrza w aucie
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l witam, Mam ten sam problem ale jedno info więcej. VCDS pokazuje: 00256 - A/C Pressure/Temperature Sensor (G395) 008 - Implausible Signal Freeze Frame: Fault Status: 01101000 Fault Priority: 7 Fault Frequency: 1 Reset counter: 226 Mileage: 79634 km Time Indication: 0 Date: 2013.07.27 Time: 12:02:46 Freeze Frame: Temperature: 25.0°C 00457 - Control Module for Network (J519) 013 - Check DTC Memory Freeze Frame: Fault Status: 01101101 Fault Priority: 6 Fault Frequency: 1 Reset counter: 226 Mileage: 79634 km Time Indication: 0 Date: 2013.07.27 Time: 12:02:46 Czujnik ciśnienia wymieniony na nowy z ASO, klima nie działa. Co ciekawe, wypiąłem sterownik klimy z auta to sprężarka i wentylator klimy się włączyły jak odpaliłem samochód. Na podłączonym panelu sprężarka się nie włącza, wentylator też nie. Może ktoś z was wie czy przyczyną tego może być walnięty panel sterowania ? Wszystkie przyciski na panelu działąją bez problemu. Please, help me ...
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l W ASO dobierałeś go po nr. VIN ? Czy tylko podałeś nr. katalogowy starego ? Masz takie same błędy jak u mnie - w moim przypadku była zamontowany niewłaściwy czujnik . Ewentualnie jeśli dobrany był właściwie po nr. VIN , to sprawdź kabelkologię od czyjnika do MCE - kabelki w tym modelu potrafią się przerywać .
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l Czujnik był dopierany według numeru VIN. Do czujnika dochodzi +12 volt, trzeciego kabla nie udało mi się jeszcze sprawdzić bo nie wiem gdzie jest to złącze która ma być pod kierownicą. A czy u ciebie po zmianie czujniak problem zniknął?
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l Po wymianie ZERO PROBLEMÓW ! Wszystkie błędy zniknęły . MCE jest centralnie pod kierownicą ( kolumną kierownicy ) - czarna plastikowa puszka .
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l Miałem ten sam problem, okazało się, że to nie wina czujnika (podpinałem chyba z 8 szt) a masy która jest doprowadzona do czujnika, niby była, sprawdzane przyrządem, kontrolką i czym się tylko dało, sprawdzone dosłownie wszystko (sam z tym walczyłem, warsztaty (5)poddały się) ciągnięty nowy przewód sygnałowy, podpinane inne wentylatory itp. na koniec zostały mi 2 rzeczy do sprawdzenia, moduł centralne elektryki ( wiadomo, czujnik ciśnienia daje impuls do MCE09 a ten uruchamia elektroawór w sprężarce) i masa, zacząłem od tego tańszego czyli masy, podpiąłem nowy kabelek masowy do zacisku w poszybiu, odpalam auto, KLIMA DZIAŁA podpinam do kostki starą masę - klima nie działa:kwasny: czary jakieś przełączyłem z powrotem - klima działa i tak już zostawiłem i działa cały czas
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l Faktycznie dziwne, ale zaraz pójdę sprawdzić ten trop bo jak to mówią "tonący brzytwy się chwyta". Podłącze dziś tą masę i sprawdzę czy kabelek do modułu centralnej elektryki nie ma przerwy. Jak to nie pomoże to pozostaje chyba tylko serwis. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły.
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l i jak? naprawili czy nadal nic. Pytam bo u mnie wciąż dmucha tylko ciepłym...
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l Czujnik ciśnienia klimy łączy sie z czujnikiem jakości powietrza jak go masz? (Jest zaraz przy wlocie przy dmuchawie w podszybiu. Jak masz masę ok i zasilanie sprawdź jeszcze czy masz przejście po miedzy tymi czujnikami? Jeżeli nie, sprawdz połączenie z bezpośrednio z MCE. iPad Tapatalk HD
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l To taka jakaś prosta klima jednostrefowa więc nie wiem czy jest czujnik jakości powietrza ale sprawdzę na pewno. Mam nadzieje, że moja klima zacznie wreszcie dmuchać lodem...
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l To taka jakaś prosta klima jednostrefowa więc nie wiem czy jest czujnik jakości powietrza ale sprawdzę na pewno.Mam nadzieje, że moja klima zacznie wreszcie dmuchać lodem... To nie ma :/ kabel z czujnika ( sygnałowy) sprawdź w module centralnej elektryki. Wtyka 16pin C pin nr 4 iPad Tapatalk HD
Opublikowano 10 Sierpnia 201312 l Teraz znów nie chce mi się włączyć kontrolka od klimy a jak w nastawach w kanale trzecim próbuje zrobić testy to wywala error. ---------- Post dopisany at 23:21 ---------- Poprzedni post napisany at 23:19 ---------- jutro pójdę sprawdzić czy ten kabel "dociera" do modułu centralnej elektryki.
Opublikowano 11 Sierpnia 201312 l Teraz znów nie chce mi się włączyć kontrolka od klimy a jak w nastawach w kanale trzecim próbuje zrobić testy to wywala error.---------- Post dopisany at 23:21 ---------- Poprzedni post napisany at 23:19 ---------- jutro pójdę sprawdzić czy ten kabel "dociera" do modułu centralnej elektryki. Nie rób nastaw początkowych jak masz błędy! Jak pozbedziesz sie błędów z klimy i innych komponentów z nią związanych dopiero robisz nastały w kanałach 01 i 03. iPad Tapatalk HD