bacaoca Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam, chcialbym przedstawić wam swój styczniowy nabytek. Nie szukałem konkretnie Audi, nie szukałem konkretnie diesla, w sumei moje poszukiwania były dziwne. Miałem się przejechac, miało mi się spodobac i miałem kupic. Tak też się stało. Znajomy miał takie coś do sprzedania bo wymieniał na nowszy model więc 'okazyjnie' kupilem. Silnik 2,0 TDI 170KM, kulturą pracy nie grzeszy, ale nadrabia wg mnie mocą. Przebieg wynosił przy kupnie 178tyś km. Kilka tysięcy nawinąłem do tej pory, wrażenia całkiem ok (chociaż myślałem, że dieselek będzie bardziej oszczędny...). O samochodzie: - rocznik 2007 - sprowadzony parę lat temu zza Odry - podobno bezwypadkowy, aczkolwiek gdy kupowałem miała przetarty prawy-przedni narożnik, ale zanim kupilem to poprzedni właśiciciel doprowadził mi to do porządku (był pęknięty reflektor, pęknięty zderzak i wgnieciony sam narożnik maski) Wyposażenie: - beżowe skóry, wykładziny itd. - podgrzewane fotele przednie i kanapa z tyłu - bixenony - kierownica multifunkcyjna - instalacja pod telefon (denerwuje mnie strasznie ten uchwyt, chyba pójdzie do piekła) - dekory a'la drewno - climatronic - zmieniarka na 6 płyt w schowku - kolorowy FIS - elektryczne szyby tylko z przodu... bez komentarza, ale Audi słynie z takich kwaitków - szyberdach - zawieszenie S-Line 1BE - tydzień temu kupiłem felgi MAM 19 cali (szerokosc 8,5) z oponami przód Michelin Pilot Sport i z tyłu Continental Sport Contact (wszystkie 225/40) Plany na przyszłośc: - szukam po allegro foteli na przod S-Line w moim kolorze, ale to chyba strasznie deficytowy produkt... - jakbym znalazł do kompletu kierownice S-Line to byłbym już wniebowzięty - coś z końcówkami wydechu, tak żeby nadac im wyrazu - bardzo delikatne przyciemnienie wszystkich szyb z wyjątkiem czołowej - jakiś delikatny program w okolice 200KM - lotka nad tylną klapę S-Line - jak już mi zabraknie pomysłów a będę miał nadwyżkę pieniędzy to chciałbym kolorową nawigację (RNS-E tak?) Znalazłem jeszcze rozkodowany VIN 3B4 PODSTAWKA NA FOTELIK W SYSTEMIE ISOFIX 0FA KOLEJNOŚĆ MONTAŻU STANDARDOWA 2WA BEZ OPON DODATKOWYCH 6NJ STANDARDOWA PODSUFITKA PROFILOWANA 4UE PODUSZKA POWIETRZNA DLA KIEROWCY I PASAŻERA NA PRZEDNIM FOTELU 4ZE CZARNE FORMOWANIA 7AA IMMOBILIZER ELEKTRONICZNY 9Q4 WYŚWIETLACZ WIELOFUNKCYJNY/KOMPUTER SAMOCHODOWY Z MODUŁEM CHECK CONTROL 1C1 PŁYN NIEZAMARZAJĄCY PRZY MAX. -25 STOPNIACH CELSJUSZA (TOLERANCJA DO -30 STOPNI) 7Q9 SYSTEM NAWIGACJI GS0 BEZ APLIKACJI 0VC ZESTAW INFORMACYJNY PO NIEMIECKU QH0 BEZ KONTROLI GŁOSOWEJ 5K5 POWŁOKA OCHRONNA NA CZAS TRANSPORTU Z DODATKOWYMI ŚRODKAMI OCHRONY NA CZAS TRANSPORTU 9M0 BEZ OGRZEWANIA POMOCNICZEGO/PARKINGOWEGO 7X2 CZUJNIKI PARKOWANIA PDC, PRZÓD I TYŁ TQ0 4-CYLINDROWY SILNIK DIESLA 2.0L, JEDN. 03G.D 4P2 MODUŁ TYLNEGO PANELU PODŁOGOWEGO, TYP 3 J1D AKUMULATOR 380 A (72 AH) AQ0 STANDARDOWA JAKOŚĆ PRODUKCJI 5C0 BEZ SPECJALNYCH WYMIARÓW FQ0 STANDARDOWE KOŁA K8D KOMBI VARIANT/AVANT 8AY RADIO/SYSTEM NAWIGACJI 1LT HAMULCE TARCZOWE, PRZEDNIE 3NZ TYLNE SIEDZENIE ŁAWKOWE NIEPODZIELONE, OPARCIE CZĘŚCIOWO SKŁADANE 1KP HAMULCE TARCZOWE, TYLNE 5J0 BEZ TYLNEGO SPOJLERA 4L2 LUSTERKO WSTECZNE WEWNĘTRZNE POCHYLANE, TYPU BREAKAWAY 6V1 TYLNY PANEL WYKOŃCZENIA (ECE) 2K1 ZDERZAKI WZMOCNIONE 1W0 BEZ LODÓWKI I CHŁODZONEGO SCHOWKA PODRĘCZNEGO 5D1 CZĘSTOTLIWOŚĆ NOŚNA 433.92MHZ - 434.42MHZ VC0 BEZ ZDALNEGO OTWIERANIA DRZWI GARAŻU 4W0 BEZ SCHOWKA NA KASETY I PŁYTY CD 6TS PRAWE LUSTERKO ZEWNĘTRZNE: ASFERYCZNE, DUŻE POLE WIDZENIA 7A2 ZMIENIARKA CD 3Y0 BEZ ROLETY 7QB CD ROM (NIEMCY) 3FE SZYBERDACH SUWANY/UCHYLNY ELEKTRYCZNIE Z ROLETĄ 6E3 PODŁOKIETNIK Z PRZODU, POŚRODKU 3S1 SZYNY DACHOWE JASNE 3D1 KONSOLA ŚRODKOWA 0LW SPECJALNE PŁYTKI/NAKLEJKI/CERTYFIKATY BEZPIECZEŃSTWA DLA NIEMIEC B0A ZESTAW CZĘŚCI SKŁADOWYCH BEZ WYMOGÓW DOT. DESIGNU CHARAKTERYSTYCZNYCH DLA DANEGO KRAJU 7M1 NAKŁADKI OCHRONNE W OTWORACH OKIENNYCH Z WKŁADKAMI Z METALU 6FA KOMPONENTY BEZ EFEKTU POWIERZCHNI SPECJALNEJ 3L3 RĘCZNA REGULACJA WYSOKOŚCI PRZEDNICH FOTELI 8T0 BEZ SYSTEMU KONTROLI PRĘDKOŚCI JAZDY CCS 9P1 PRZYPOMNIENIE O ZAPIĘCIU PASÓW, CZUJNIK W KLAMRZE SPINAJĄCEJ 6Y9 BEZ SYSTEMU KONTROLI PRĘDKOŚCI JAZDY N0K POKROWCE FOTELI ZE SKÓRY FC0 BEZ INSTALACJI SPERSONALIZOWANEJ 4A4 OGRZEWANIE FOTELI PRZEDNICH I TYLNYCH, ODDZIELNE 4N0 STANDARDOWA TABLICA ROZDZIELCZA A00 BEZ ODBIORU WŁASNEGO 4K4 ZAMEK CENTRALNY KONTROLOWANY RADIOWO 1BE SPORTOWE ZAWIESZENIE/AMORTYZACJA 2T1 STANDARD PODWÓJNEGO ROZMIARU (DIN) 4X3 BOCZNA PODUSZKA POWIETRZNA Z PRZODU Z KURTYNĄ POWIETRZNĄ 1X0 NAPĘD NA PRZEDNIE KOŁA 4KC OKNA BOCZNE I TYLNE ZE SZKŁA Z IZOLACJĄ TERMICZNĄ UF0 BEZ INTERFEJSU ELEKTRONICZNEGO 3X0 BEZ FUNKCJI "LOAD-THROUGH" 7GG NORMA EMISJI ZGODNA Z EU4 DPF 7B2 GNIAZDO 12V W BAGAŻNIKU 8Z5 KRAJE NIEGORĄCE 1G8 ZESTAW NAPRAWCZY D0M 4-CYLINDROWY SILNIK TURBODIESEL 2.0L/125KW 16V TDI Z POMPOWTRYSKIEM, SILNIK BAZOWY TB3/T9G/TN0/TQ0 9VD GŁOŚNIK (AKTYWNY) A8S WYPOSAŻENIE STANDARDOWE E0A BEZ EDYCJI SPECJALNEJ 0P0 TYLNA RURA WYDECHOWA (STANDARD) 2KR OZNACZENIA/PLAKIETKI PO ANGIELSKU I NIEMIECKU 6XE LUSTERKA ZEWNĘTRZNE: ELEKTRYCZNIE SKŁADANE, REGULOWANE I OGRZEWANE 1N1 WSPOMAGANIE KIEROWNICY 1T3 APTECZKA PIERWSZEJ POMOCY I TRÓJKĄT OSTRZEGAWCZY L0L KIEROWNICA Z LEWEJ STRONY 0TD PRZEDNIE I TYLNE WYKŁADZINY PODŁOGOWE 2ZQ KIEROWNICA WIELOFUNKCYJNA WYKOŃCZONA W SKÓRZE DO SYSTEMU PODUSZKI POWIETRZNEJ 2V1 FILTR KURZU I PYŁKÓW 9ZF PRZYGOTOWANIE TELEFONU KOMÓRKOWEGO Z OBSŁUGĄ BEZDOTYKOWĄ 6W6 PODKŁADKA POD TABLICĘ REJESTRACYJNĄ Z PRZODU 6M0 BEZ PASKÓW MOCUJĄCYCH/SIATKI/KIESZENI Q1A PRZEDNIE SIEDZENIA STANDARDOWE 7K0 BEZ KONTROLKI CIŚNIENIA W OPONACH 5L0 BEZ PRZEDNIEGO SPOJLERA V0A OPONY BEZ OPISANEJ MARKI 1SA BEZ DODATKOWEJ PRZEDNIEJ OSŁONY PODWOZIA H3R OPONY DO KAŻDYCH WARUNKÓW POGODOWYCH 235/40 R19 92H (NAR), OPTYMALNY OPÓR TOCZENIA 1Z0 WSTĘPNE STANDARDOWE NAPEŁNIENIE BAKU 1D0 BEZ HAKA HOLOWNICZEGO 0F3 UKŁAD PALIWOWY DLA SILNIKA DIESLA NT0 WARSTWA OCHRONNA NA CZAS TRANSPORTU (TYP 1) 7F9 PLASTIKOWA/SKÓRZANA GAŁKA/UCHWYT ZMIANY BIEGÓW 1WG WAŁY NAPĘDOWE O ŚREDNICY 88MM C30 ZMIANA ZEZWOLENIA NA EKSPLOATACJĘ 1YA BEZ WAŁÓW NAPĘDOWYCH DLA TYLNEJ OSI 8GU ALTERNATOR 140A G0K 6-BIEGOWA, MANUALNA SKRZYNIA BIEGÓW FA0 KONTROLA PRODUKCJI STANDARDOWEJ 0G1 DŹWIGNIA ZMIANY BIEGÓW 8ED REFLEKTOR DWUFUNKCYJNY Z LAMPĄ WYŁADOWCZĄ, DO JAZDY PRAWOSTRONNEJ QE1 KORYTKA BAGAŻOWE, PAKIET 1 8K4 ODDZIELNE ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ --NAR QV0 BEZ ODBIORNIKA TELEWIZJI/RADIA CYFROWEGO 8X1 SYSTEM SPRYSKIWACZA REFLEKTORÓW B01 HOMOLOGACJA NA NIEMCY 8Q3 AUTOMATYCZNA DYNAMICZNA REGULACJA ZAKRESU ŚWIATEŁ PRZEDNICH (PODCZAS JAZDY, BEZ INTERWENCJI KIEROWCY) 2Z0 SKASOWANIE OZNACZENIA MODELU 9AK KLIMATRONIK Z KONTROLĄ CIŚNIENIA SPIĘTRZANIA, BEZ CFC GP1 POJAZDY Z ZASTOSOWANIEM SPECJALNYCH ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH 5NF PODPORA GAZOWA INTERSTOP POKRYWY SILNIKA 0CS 8E0 1EX SPECJALNA PŁYTKA IDENTYFIKACYJNA WSPÓLNOTY EUROPEJSKIEJ DLA SAMOCHODU PASAŻERSKIEGO M1 F0A SAMOCHÓD NIESPECJALIZOWANY, WYPOSAŻENIE STANDARDOWE 2G0 BEZ WKŁADKI DO WLEWU PALIWA FM0 PODSTAWOWY WARIANT WYPOSAŻENIA 5MG WKŁADKI DEKORACYJNE, FORNIR ORZECHOWY 0JG KATEGORIA WAGOWA PRZEDNIEJ OSI 7 1VG INSTALACJA CZĘŚCI DO SILNIKA 4-CYLINDROWEGO 0YJ KLASA MASY POJAZDU 9, TYLKO KONTROLA INSTALACJI, BEZ PROGNOZY WYMAGAŃ U2A ZESTAW WSKAŹNIKÓW Z ZEGARKIEM RADIOWYM, TACHOMETREM, LICZNIKIEM DZIENNEGO PRZEBIEGU I PRĘDKOŚCIOMIERZEM W KM/H C7L KOŁA ZE STOPÓW LEKKICH ODLEWANE 7J X 16 0W1 PLAKIETKA CENTRAL ELECTRIC, KRAJE NIEMIECKOJĘZYCZNE 4R5 OKNA OTWIERANE ELEKTRYCZNIE KOMFORTOWE Z WYŁĄCZNIKIEM AWARYJNYM, TYLNE OKNA OTWIERANE MECHANICZNIE 5SG LEWE LUSTERKO ZEWNĘTRZNE: PŁASKIE 4GF SZYBA PRZEDNIA ZE SZKŁA Z IZOLACJĄ TERMICZNĄ QQ0 BEZ DODATKOWYCH ŚWIATEŁ (OŚWIETLENIE WNĘTRZA) PI4 4E0 TYLNA KLAPA/POKRYWA BAGAŻNIKA OTWIERANA Z ZEWNĄTRZ PNX 1PA ŚRUBY KOŁA STANDARDOWEGO PSH 6SS WYKŁADZINA CZĘŚCI BAGAŻOWEJ PX4 7P0 BEZ PODPARCIA LĘDŹWIOWEGO W OPARCIACH FOTELI WDB Poniżej fotki na zimowych kołach, na takich ja kupiłem, potem na letnich, które kupiłem ostatnio. http://img228.imageshack.us/img228/1142/20121129140423.jpg http://img547.imageshack.us/img547/879/20121129140655.jpg http://img820.imageshack.us/img820/3325/20121129140639.jpg http://img827.imageshack.us/img827/3831/20130417113415.jpg http://img24.imageshack.us/img24/9558/20130417171743.jpg
Gość Edyta Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 no niestety Audi lubi jeszcze modele z szybami na korby ale to chyba nie problem wyrezać elektryki zacna baza pod mody no i plany jak najbardziej na plus:wink: RNS i szybki obowiązkowo:naughty: chcesz przednie pasażera i kierowcy też przyciemnić sama nie jestem przekonana co do jasnego wnętrza ale to tylko moje zdanie:whistling: ogarnij foty środka i będzie si bezawaryjności kolego no i powodzenia w modach:naughty:
bacaoca Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Przód pasażera i kierowcy też będę przyciemniał, ale to wszystko taką delikatną folią. Na żadnej szybie nie chce czarności, nie podoba mi się. Jasny środek przy ciemnej karoserii lub odwrotnie to jest to co zawsze mi się podobało, taki schemacik... Odnośnie jasnej, którą mam, w utrzymaniu nie jest źle. Przejeździłem zimę i błoto na jasnych dywanikach, prałem je później najzywklejszym środkiem do prania dywanów i tapicerek samochodowych i wszystko ładnie poschodziło. Też się na początku bałem, ale na strachu się skończyło. Jeszcze będę szukał dekorów aluminiowych (to chyba tez od S-Line'a) Elektryki z tyłu nie będe rezał, mój synek będzie miał mniej do roboty jak zostaną korbki
akjam Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Plany na +. Szybki z przodu delikatnie też ściemnij. Ja u siebie mam wszystkie przyciemnione (przód mniej). Wrzuć jakieś fotki wnętrza. Bezawaryjności!
Gość Edyta Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 no ja byłam ostatnio na przyciemnianiu i powiem ci ze widziałam te najjaśniejsze a mimo to i tak są ciemne więc odpuściłam u mnie zaraz by się czepiali nie mówię że jasny środek jest beee kontrasty jak najbardziej:wink: najważniejsze by tobie odpowiadało nooo dekory jak najbardziej do wymiany a powiem ci że korbki jeszcze bardziej mogą zainteresować malca jak elektryka
bacaoca Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Na razie ma 2 miesiące, więc przez najbliższych parę miesięcy do korbek nie sięgnie, a potem się zobaczy Parę dorbiazgów S-Line'a do wnętrza bym chciał, ale znaleźc coś w necie to porażka jakaś...
Gość Edyta Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 ja mam 6 miesięcznego chrześniaka i często ze mną śmiga to ci powiem że już się rozgląda co i jak w niuni:decayed: ale racja za guziki od szyb się jeszcze nie bierze:grin: jeszcze co do fantów do audi to dużo znajdziesz na forum zaglądaj do działu sprzedaży czy jak coś szukasz pisz w B7 Crew to na pewno pomogą
Rekomendowane odpowiedzi