Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Concert II + Blaupunkt Mp3 Bluetooth Interface - problem z podłączeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nabyłem takie coś Blaupunkt Mp3 Bluetooth Interface.

blaupunkt-bluetooth--usb-interface_iphw0858362.jpg

Update w 3 poście__________________________________________________

Jest to emulator zmieniarki mp3 z modułem bluetooth.

Wszystko miało być przygotowane do montażu w Audi B6, ale wczoraj na próbę podłączyłem, to pokazywało NoCd i nic nie działało (tylko radio FM).

Być może problem jest w tym, że wcześniej była instalacja głośnomówiąca do starego telefonu, którą zdemontowałem i porozpinałem kable?

Jedno co mnie zastanawia, że jeden z kabli (zielony) jest luzem niezaizolowany, być może się odłączył?

Mam system Bose.

Możecie rzucić okiem i ew. coś podpowiedzieć/doradzić?

Schemat:

29_1234876495.jpg

Wg. schematu powyżej Różową wpiąłem z prawej strony a niebieską z lewej na dole:

20130424_200217.jpg

Tutaj foto jak to faktycznie wygląda w radiu:

20130424_195033.jpg

te kable z lewej są od starego zestawu głośnomówiącego

Opublikowano

Wpiąłeś się w telefon, tak było w instrukcji? bo chyba nie bardzio mi sie wydaje :decayed:

Jak masz jakąs instrukce to wrzuć będzie łatwiej ....

Opublikowano
  • Autor

Poniżej schemat.

Teraz się domyślam, co przegapiłem. Zielony kabel to chyba masa (GROUND), tylko gdzie to podłączyć, bo w radiu z tyłu nie ma takiego miejsca jak na schemacie poniżej?

Schemat z instrukcji

AUDI-BLAU.jpg

Zdjęcie kabli:

20130425_112807.jpg

Opublikowano

Tą niebieską kostke wpiąłeś w tą 3-częsciową kostke co idzie do radia?Czerwona wtyczka powinna iść w miejsce starej wtyczki od zestawu głośnomówiącego.

Mase wystarczy że w jaki kolwiek do obudowy przytwierdzisz, wsadz w jakąś szpare miedzy blachami, ewentualnie masa jest jeszcze na radiu nad pinem "U+" te kreseczki oznaczają mase.

Opublikowano
  • Autor

Ok. to chyba jestem w domu. Dzięki.

Zrobiłem tak jak tutaj (schemat po prawej)

8_1270297916.jpg

niebieska w C3

różowa w D

Bose zostaje w w A i C1

Opublikowano

Dokładnie tak, w teorii powinno wszystko śmigać.

Rozumiem że to ma w sobie zestaw głośno mówiący przez Bluetooth , będziesz z tego korzystać?

To czarne na końcu niebieskiego przewodu to gniazdo jack 3.5mm na mikrofon? ile tam przewodów idzie?

Opublikowano
  • Autor

Będę korzystał z Bluetooth, ale to o czym piszesz to zwykła zaślepka pinu od kabla. Wejście na Mic jest po drugiej stronie urzadzenia i wychodzi obok tej małej czarnej kostki. Na obrazku to widać:

U-I-ODQuMTQzLjE5OS4xMDk=T-1256068421.jpg

Opublikowano

Ok to już wszystko wiem:wink:

Daj znać jak to będzie potem współgrało z autem, ile koszt takiej zabawki?

Opublikowano

I jak, działa? Bo wydaje mi się że nie masz zakodowanej zmieniarki w radiu :)

Opublikowano
  • Autor

Zajęło mi to trochę czasu, ale wszystko śmiga.

Na początku po podłączeniu i włączeniu, po naciśnięciu CD na chwilę pojawiał się napis CDC TRACK itd. a za chwilę NoCD i nic się nie działo.

Bez VAGa się nie obeszło, ale nie trzeba było nic kodować, tylko zrobiłem tak:

- skasowałem dwa błędy w grupie 17 (zapomniałem zapisać, więc nie wiem czy to było przyczyną, ale były dwa coś: "intermittent" - chyba dlatego że odłączałem wszystkie kable od radia.)

- w grupie 56 Radio przeprowadziłem OuputTests (DIAGNOSE).

Z montażem już nie było problemów. Zielony kabel masowy zahaczyłem o zacisk obudowy radia i całość upchnąłem za panelem klimatronika.

Jako że zamontowaną miałem wcześniej instalacje telefoniczną do starej Nokii, z której mikrofon był już ładnie przeciągnięty pod deską i okazał się dużo lepszy od dołączonego Blaupunktowskiego to odeszło mi rozbieranie deski. Przycisk PTT i slot na pendrive'a nawet zgrabnie udało się wyprowadzić pod panelem klimatronika i przykleić do bocznej ścianki konsoli.

Musze jeszcze przetestować ustawienia bluetooth, bo trochę się gubi. Przełącza się na streaming jak wykryje połączenie. Myślę że to kwestia ustawień w Androidzie. Przetestuję kilka fonów to coś będę wiedział.

Zrobiłem jeszcze upgrade firmaware'u. Niestety na stronie Blaupunkt.de był firmware do innej wersji i wywalało błąd. Trochę trwało, zanim znalazłem w archiwum coś nowszego od obecnego.

Za całość zapłaciłem 249zł z wysyłką tu: MarMax Elektronic - car audio, g?o?niki, wzmacniacze

Sprzęt powystawowy w zestawie z zamontowanym złączem 8pin do Audi i 24-mc. gwarancją. Podobno używali go w aucie firmowym. Wyszło w sumie 100zł taniej niż nowy.