Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Termostat czy czujnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z termostatem lub czujnikiem.

Pierwsza rzecz błędy:

17700 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265): Open Circuit

P1292 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent

17698 - Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet (G83): Signal too Small

P1290 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent

Druga rzecz - wskazówka od temperatury silnika nigdy nie przekracza 90 stopni a chyba silnik osiąga czasem więcej.

Czy to oznacza termostat do wymiany? Czy może to jakiś czujnik temperatury?

---------- Post dopisany at 11:23 ---------- Poprzedni post napisany at 11:01 ----------

Zrobiłem logi kanału 001 i 004 o ile są pomocne:

http://piotrek.w.tkb.pl/logi.jpg

Opublikowano

Kolego czujnik temperatury do wymiany ten w chlodnicy no i termostat tez ;d a sprawdzales czy dolny waz jest goracy??

Opublikowano
  • Autor

Nie sprawdzałem. A ten czujnik w chłodnicy to jakoś fachowo sie nazywa żebym mógł znaleźć do kupienia. Jakiś numer katalogowy?

Opublikowano

nie normalnie powiesz ze chcesz czujnik temp w hłodnicy i ci dadza on jest dwu pinowy i moze byc tez drugi do wymiany za silnikiem ja takmialem po temperatura mi glupiala a okazalo sie ze termostat byl nowy po wymianie czujnikow bylo wszytsko ok ;-) zacznij od wymiany czujnikow i wtedy napisz czy pomoglo ;d

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

A który wąż muszę sprawdzić dokładnie czy jest gorący? I w którym momencie, po otwarciu się termostatu?

Dzisiaj podpiąłem komputer żeby porównać temperaturę z bloków pomiarowych --> instruments kanał 003, czyli wskaźnik temperatury na zegarach i na komputerze wskazywało 102 stopnie, a na zegarach twardo stała wskazówka na 90 i ani drgnie w żadną stronę. Wiatrak normalnie się obracał. Czy to normalne. Wolałbym dojść dokładnie co może mu dolegać, bo metoda prób i błędów to jednak większe koszty :]

---------- Post dopisany 17-06-2013 at 20:08 ---------- Poprzedni post napisany 29-04-2013 at 20:37 ----------

Witam. Sorry że długo nie pisałem ale byłem tak pochłonięty pracą że nie miałem w ogóle czasu.

Jestem po wymianie termostatu. Także nie wiem czy był padnięty termostat czy też czujnik. Błąd zniknał.

Wymieniłem także ten czujnik przy chłodnicy G83 lecz błąd nie zniknął i jest dalej.

17698 - Coolant Temp Sensor at Radiator Outlet (G83): Signal too Small

P1290 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent

Czy ktoś może mi przytoczyć jakie mogą być skutki z tym nie działającym/źle działającym czujnikiem? Czy powinieniem tym się martwić czy też nie?

I czy mógłby ktoś obeznany poradzić jak to jest z tym wskaźnikiem temperatury. Bo te stojące nieruchomo w miejscu 90 stopni zaczyna mnie denerwować, przecież temperatura się cały czas w silniku zmienia, dochodzi przecież do więcej niż 90 stopni - a wskazówka ani drgnie dalej.

Niedługą wybieram się w bardzo długą podróż i nie chciałbym mieć żadnych problemów z temperaturą.

Proszę o pomoc

---------- Post dopisany 24-04-2014 at 19:52 ---------- Poprzedni post napisany 17-06-2013 at 20:08 ----------

Witam. Odświeże swój stary temat. Czy jakikolwiek błąd czujnika G83 (czujnika temperatury cieczy tego wychodzącego z chłodnicy) może wpływać na właściwości jezdne samochodu lub pracę silnika?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka