Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dławi się, obroty ok 500, ładowanie 12V , lewe powietrze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Objawy u pacjenta 2.6 V6 ABC bez LPG 96r :

- obroty 500-550 ( i wskazówka i Polski Vag )

- spadek ładowania do 12V ( kontrola aku nie zapala sie ) - po wkreceniu na obroty ładowanie wzrasta ale nie przekracza 14 V i na wskazówce i na mierniku

- dodając gazu na "gruszce" potrafi zgasnąc

- dodając gazu i na gruszce i pedałem słychać zasysanie z okolic kolektora jednak po odpuszczeniu słychać dosyć duży świst powietrza

- spalanie ok 20-30 L

Co zrobione puki co:

+ wymieniony alternator ( podejrzenia ze to to ) poprzedni prawie na wykonczeniu ale to nie bylo przyczyna

+ błedy z polskiego vaga ( zawór N71 ) - tylko że przy przepustnicy nie dopatrzyłem się krokowca

+ gumka z trójnikiem od podcisnienia przy przepustnicy w opłakanym stanie jednak cała pozatym świst nie dochodzi z tamtad

+ dolot razem z plastikową zaslepką przepustnicy cały

+ nowy akumulator( trzeci ) i problem nie ustąpił.

+ Kable WN całe

+ wtryski podociskane + każdy z osobna przy dodawaniu gazu

+ ssący odczyszczony ( aluminiowy ) bez wyciągania jednak nie widac pęknięć

w planach:

Przy podpieciu pod PL Vaga 409.1 pokazuje na wyłączonym silniku jak ina włączonym ( przy tych 550 obr) otwarcie przepustnicy na 0.00

Nie wiem jak zaadoptować przepustnice w PL Vag gdyż różni się od VAG COM'a a takowego nie posiadam ( mam interfejs KKL od viakena ) i komendy z instrukcji na vag-com.pl różnią się od tych dostepnych w pl vag'u chociażby tym że blok nr 08 jest niedostepny ;) uprzedzam pytanie: dla czego chce adaptować przepustnice, otóż ileś tam razy był wypinany aku a z tego co mi wiadomo czasami trzeba ją adaptować każdorazowo po odłączeniu baterii ;)

Wymontowanie ssącego i przeglądniecie całego układu + wtryski.

Jak nie namierze usterki to zawożę strucla do chłopaków na mokrą w krakowie ;)

Moze ktos miał podobny problem

PS - ssący mam aluminiowy

Jezeli okaze sie że to to to czytałem ze opłaca sie zamontować ssący od 2.8. czy dużo kombinowania jest ?

Pozatym jak wyglada sytuacja z przepustnicą ( pasuje ta sama ) ??

---------- Post dopisany 27-05-2013 at 14:23 ---------- Poprzedni post napisany 25-04-2013 at 20:41 ----------

naprawde nikt nie wie?

Opublikowano

Jakby ciągnęło lewe powietrze, to obroty by Ci wzrosły. Gdzie indziej szukałbym przyczyny,sprawdź sondy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

niby ze lambdy ? kurcze nie podobaja mi sie odczyty z kompa ponieważ i przy zapłonie wartosc na przepustnicy 0.00 i po odpaleniu silnika tez 0.0 a chyba jednak wartosc powinna sie zmienic. spróbuje zrobic adaptacje przepustnicy ale polskim vagiem nie wiem jak a vag-c0ma nie moge nigdzie dorwać :/

---------- Post dopisany 26-07-2013 at 18:52 ---------- Poprzedni post napisany 14-06-2013 at 22:33 ----------

i jednak wyszło na moje. Padła elektronika przepustnicy. Sondy sprawdzone i jest lala. jeszcze kilka tematów się robi przy silniku i zawieszeniu i znów będzie można krzyczeć z "radości" wjeżdżając na stacje po benzyne ;)