Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] tarcie podczas skręcania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moją niuńkę mam od niedawna, wieć jeszcze nie przyzwyczaiłam się do jej wszystkich dźwięków, zwłaszcza do pracy silnika :) (teraz diesel kiedyś benzyna). Ale nio o tym chciałam.

Zauważyłam że podczas delikatnego skrętu w prawo (jazda po łuku) coś trze w przednim lewym kole. Dźwięk nie jest metaliczny, raczej jakby koło tarło o jakis element plastikowy bądź gumowy. Sprawdzaliśmy ze znajomym ale nic nie widać. Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją?? Proszę o porady, gdyz w najbliższym czasie wybieram się w dłuższą trasę i powiem szczerze że się trochę boję :/

ps jeżeli chodzi o skręcanie jeszcze to chodzi tylko o delikatny skręt w innych sytuacjach tego nie słychać.

Opublikowano

gdybys napisala ze podczas dosc ostrego polozenia kierownicy to obstawialbym ze oponka trze o nadkole a jakie masz rozmiar kol i profil opony?nadkole nie jest przetarte?

Opublikowano

Może gdzies jakieś nadkole lekko się "osunęło" i kóleczko dotyka czasami

Na pewno trzeba zacząc od oględzin gdzieś na kanale. Dobrze poszarpać tymi platikami

Opublikowano
  • Autor

oponki mam 195/65 R15 wiec to raczej nie to.

NIc nie jest przetarte wszystko wygląda dobrze. Dziś już doszłam do takiej paranoi że mam wrażenie że obojętnie jak się jedzie i tak coś trze. Tylko przy tych lekkich skrętach to słychać intensywnie.

Tak czy inaczej trzeba to dokładnie oglądnąć - jutro wstawię do mechanika może on coś znajdzie.[br]Dopisany: 13 Lipiec 2008, 14:50 _________________________________________________Sparawa się wyjaśniła. Lewy przegub do wymianki. Był tak podobno już wyschnięty i zniszczony że szok. Dobrze że juz mi nic w niuni nie gra :kox: