Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AWX A4 B6 dlaczego tak głośno w środku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dlaczego jest tak głośno w kabinie, mam osłonę pod silnikiem i osłonę pod maską a mimo to dosyć głośno w środku, czy to taka charakterystyka silnika? pozdrawiam

Opublikowano

Ogólnie diesle są głośne.

A może to właśnie ta klapa się poluzowała i tak "wali" ;)

Opublikowano

Nie co Ty cichutko jest :) możemy porównać

Opublikowano

Te silniki nie są ciche :wink4:

Opublikowano

Ogólnie się okresla, że te silniki mają "słabą kulturę pracy". Po prostu są z natury głośne. Jak się wczesniej nasłuchałes japończyków to wówczas można odnieść takie wrażenie, ale po prostu juz tak jest

Opublikowano
  • Autor

No fakt jak wsiadłem do hundaia i30 teścia no to cisza jak makiem zasiał, w toyocie corolla szwagra też ale tam to 90 koni, musze porównać z inną audicą z takim silnikiem jak mój, może tylko u mnie tak głośno bo miała dzwona i coś źle spasowane, pozdro

Opublikowano

Tal będzie chyba najlepiej. Zweryfikuj z innya A4. Wtedy będziesz wiedział czy jest wszystko OK czy musisz dalej szukac przyczyny

Opublikowano

Przyjacielu!!! Nie masz japonczyka tylko AUDI!!! Powinienes bys dumny :notworthy: tez mam 19 tdi i nawet gdybym radia nie słyszal nie zamienie go na japonczyka!Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

jasna sprawa nigdy bym się nie zamienił choćbym miał w słuchawkach jeździć :decayed:

Opublikowano

Przyjacielu!!! Nie masz japonczyka tylko AUDI!!! Powinienes bys dumny :notworthy: tez mam 19 tdi i nawet gdybym radia nie słyszal nie zamienie go na japonczyka!Pozdrawiam.

Popieram :> Niemiec, to niemiec :naughty:......

Opublikowano

Także popieram kolegów :audi: to jest marka.

Miałem kiedyś opla vectre GT, ale audi to jest jakośc i ma swój styl. :audi::a4fan:

Opublikowano

Witam,

Niemieckie 1.9TDI faktycznie ma mniejsza kulture pracy od np francuzow.Slychac to wyraznie jak sie stoi obok auta, ale juz w srodku to zalezy od segmentu z jakiego auto pochodzi, bo np mialem Ibize z 2000 z tym samym praktycznie silnikiem co mam teraz a4 i jak siedzialem w seacie na swiatlach to slyszalem takie trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. W audi jak silnik jest rozgrzany nieraz pytalem pasarzera czy wie jaki to silnik i kazdy mi mowil ze to benzyna. Takze zobacz jak Ci chodzi na postoju z rogrzanym silnikiem -czy wtedy slyszysz glosne klekotanie.

Czasami glosna praca jest spowodowana tym ze sie ma wyrabane lub poluzowane poduszki pod silnikiem i wtedy trzesie Ci cala buda powodujac rezonans(ja bym zaczol od tego). Czasami jak auto bylo robione podsufitka potrafi byc zle umocowana i tez wtedy rezonuje...

Dla tych ktorzy chcieli pozbyc sie kompleksow polecam przejazdzke np Nissanem Almera 2.2D - tam to dopiero na samym postoju uszy wiedna :thumbdown: