Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ledy w B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pewnego czasu zauważyłem, że w moim b8 ledy nie równo świecą, prawa lampa ostrzej od lewej, wrzucam fotki na dowód.

Czy ktoś się z was z takim czymś spotkał, co można zrobić by je wyrównać?

Dodam że jestem od 2 miesięcy posiadaczem tego auta.

bgfhgfhfg.jpg

nfgkj.jpg

Opublikowano
  • Autor

No może i nie ten a czy jest już taki temat bo ja nie moge znaleźć?

---------- Post dopisany at 16:51 ---------- Poprzedni post napisany at 16:44 ----------

Do jakiego to działu wsadzić?

W serwisie powiedzieli że led albo świeci albo nie świeci lub jest jakieś przebicie i mniej pradu dochodzi.

A co ma mieć rok produkcji lampy? jak w każdym roku tak samo powinny świecić. Za diagnostykę sobie krzyczą 270 pln:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Rocznik mam ten sam.

czym się różniły te ledy z 2010r.?

Czy mogę liczyć na jakąś pomoc z waszej strony w tej sprawie?

Opublikowano

A masz różnicę w jasności świecenia między światłami dziennymi a postojowymi ? sprawdź to, najlepiej w nocy wtedy ładnie widać jak na dziennych świeci jasno a postojowe ciemniej, może ta jedna świeci ci tylko jak postojówka ??

Opublikowano
  • Autor

Ok moja pomyłka jaśniej świecącą lampę mam z 04.2010r. a słabszą z 11.2007r.

przed chwilą jak przyjechałem to sprawdzałem je. W pozycji włączenia samych ledów jest różnica tak jak na fotkach czyli ta z 10r. lepiej daje od tej z 07r. teraz w nocy przy zapalonym silniku gdy przekręciłem pokrętło na pozycję 0 to się świeciły same ledy (ostrzej niż w dzień w pozycji AUTO lecz o równej ostrej barwie) czyli na chłopski rozum jak w pozycji 0 mogą identycznie świecić to czemu w pozycji AUTO w dzień już nie?

Gdybym chciał zmienić tą lampę z 07r. na taką co najmniej z 10r. to czy oprócz montażu i podłączenia trzeba ją kodować itp.?

Postaram się jutro w nocy w danej pozycji włączyć te ledy i zrobić fotki to wrzucę.

---------- Post dopisany 07-05-2013 at 00:08 ---------- Poprzedni post napisany 06-05-2013 at 23:50 ----------

bvcnb.jpg

image.jpg

---------- Post dopisany at 00:13 ---------- Poprzedni post napisany at 00:08 ----------

Jednak wyszedłem i zrobiłem foty. Na pierwszym zdjęciu przełącznik jest w pozycji na same ledy, a na drugiej fotce(dolnej) jest w pozycji 0. Nie wiem jak w/g was odzwierciedlają to fotki ale na żywo ta lampa z 10r. (od pasażera) ostrzej świeci można powiedzieć że jak się przyjrzysz to razi w oczy. Czyli oprócz wymiany lampy nic z tym nie da się zrobić?

Ewentualnie jak ktoś jest chętny mógłbym się zamienić na lampy jakby ktoś szukał takiej do 2010r.:kwasny:

Opublikowano

Widać że lewa mocniejsza w obydwu pozycjach....... chyba tylko wymiana lampy

Opublikowano

Na lampie jest jeszcze jedna informacja co by świeciła identyko jak druga :wink:

Na końcu numeru masz numery jasności LED np. 20F

Opublikowano
  • Autor

Jest takie info, to na tej mocniejszej z 10r. mam 22F a na tej słabszej z 07r. mam 15F.

Moje pytanie brzmi, gdy znajdę taką lampę co będzie miała 22F to po jej zamontowaniu i podłączeniu trzeba coś kodować?

Dodam, że bixenony mam fabrycznie.

Ogólnie dzięki za pomoc:naughty:

---------- Post dopisany at 10:42 ---------- Poprzedni post napisany at 10:33 ----------

Przeglądając na allegro to najjaśniejsza lampa miała 29F, ciężko będzie znaleźć taką z 22F:kwasny:

---------- Post dopisany at 10:45 ---------- Poprzedni post napisany at 10:42 ----------

A jeszcze jedno kupując lampę bez osprzętu tylko że np. 22F to osprzęt z 15F będzie pasował(żarnik, przetwornica) ?

Opublikowano

Nic nie musisz kodowac :wink:

Poprzekładaj graty i wszystko bedzie działac .

Jedynie moze trzeba lampe wyregulowac .

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki, po za tym dzisiaj byłem w serwisie i się jeszcze dowiedziałem, że ogólnie jest 5 albo 7 (sam nie wiedział ile) odcieni tych ledów.

Będę szukał tej z 22F a w razie jak byś taką lampę miał to proszę o info