Ksiadz Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 Witam! Potrzebuję stworzyć bazę danych autek, w miarę dokładną, na rozróżnienie producenta, modelu, roku, silnika. Wiem że jest tego od groma informacji i wklepywania, ale może ktoś z Was ma jakieś pomysły, jak to zrobić w miarę najlepiej i nie ukrywam, najłatwiej, najszybciej? Chętnyh do podzielenia się pomysłami, wiedzą czy uwagami zapraszam. Dziękuję i pozdrawiam!
finezja Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 AutoDane auto ktalog z danymi technicznymi tu jest w miarę ok ściągnąć sformatować i masz:) ściągnąć możesz excelem
Ksiadz Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Opublikowano 10 Maja 2013 Co znaczy ściągnąć? Przepisywać ręcznie chyba ;-P
Ksiadz Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Opublikowano 11 Maja 2013 nazywaj to jak chcesz:) Jest różnica, bo ściągnąć to rozumiem że było by gotowe, do drobnych poprawek. A przepisywać ręcznie to właśnie to co myślałem od początku by robić. Czyli klepać każdego producenta, każdy model, silnik i rocznik osobno. Już zacząłem, od roku 2000. Póki co, za mną Alfa Romeo i kilka modeli Audi... przede mną kuuuupa roboty...
chris.lkr Opublikowano 11 Maja 2013 Opublikowano 11 Maja 2013 a można wiedzieć po co Ci taka baza? bo roboty faktycznie jest od groma
Ksiadz Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Opublikowano 11 Maja 2013 Do firmy chcę zrobić, na stronkę wrzucić
Rekomendowane odpowiedzi