Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spory wyciek z intercoolera kończy się turbo?foto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam spory wyciek z intercoolera, czy to oznacza kończąca się turbine?z autem nie mam żadnych problemów. Ojej Motul 5w40 zmieniam co 10tyś ok 300ml dolewam.

agyvy9as.jpg

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Zdejmij tą rure i zobacz ile oleju sie wyleje jak wyleci kałuża to turbo się kończy jak tylko mgiełka to jest wszystko w porządku :) Może po prostu opaska jest zbyt luźno i wyleciało troche oleju ale sprawdź rure czy jest w niej dużo oleju :naughty:

Opublikowano

zajrzyj w dolot , ale wygląda na to że turbo puszcza oliwę:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, ale ktoś pisał że wymienił egr i w dolocie oluje już tyle nie było? Co wy na to? Co do opaski, dokrecalem ja, wy macie też wycieki??

---------- Post dopisany at 11:17 ---------- Poprzedni post napisany at 11:15 ----------

Ojej leci gdzieś od góry

Opublikowano

Może pokrywa zaworów Ci puszcza ? egr to najlepiej zaślepić bo troche drogi jest :wink: Też mam podobny wyciek tylko mniej urzygane :naughty:

Opublikowano
Może pokrywa zaworów Ci puszcza ? egr to najlepiej zaślepić bo troche drogi jest :wink: Też mam podobny wyciek tylko mniej urzygane :naughty:

gdzie pokrywa zaworów w tym miejscu :grin:

Opublikowano

Mi jak leciało z pokrywy to miałem caly silnik zarzygany z góry do dołu a jak postawiłem samochód na asfalcie to kałuża oleju :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Wyciek jest z egr na bank, kiedyś już wymienialem oring , puszcza bardziej olej. No ze 400zł nowy kosztuje i nie wiem czy go nie kupię. Tylko martwi mnie ten wyciek z intercoolera

Opublikowano

ile jest oleju w tej rurze ? najlepiej zdejmij wąż od turbiny ten co idzie to intercoolera i tam zobacz również

Opublikowano

Kolego a jaki masz przelot na blacie? Ja obstawiam że to oliwa z odmy, nazbierało się trochę tego i dlatego się leje, trzeba założyć OCT i nie powinno być problemu.

Opublikowano
  • Autor

tego ile ma nikt nie wie:decayed: nie mam żadnych problemów z turbo, kopceniem itp. Jak sprawdzić czy to nie turbo puszcza olej???

---------- Post dopisany at 18:04 ---------- Poprzedni post napisany at 18:03 ----------

OCT odpada, nie chce mieć żadnych butelek

Opublikowano

kolego najpierw zrób parametry turba , tam ma być 1 lub 1,3 jeżli jest więcej to jest dlatego taka przyczyna , jak kupiłem audi to coś mi dużo palił i też miałem przecieki z intercoolera ,sprawdziłem parametry i miałem więcej niż 1,3 , zmieniono na 1,3 i wymieniono uszczelki pod intercoolera i na wszelki wypadek kupiłem rurkę od turby a że nowy z aso kosztuje 800 zł to polecił mi mechanik żeby kupił ten za 300 zł o to link RURA WĄŻ INTERCOOLERA AUDI A4 A6 1.9TDI 8E0145834M (3153348432) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a teraz jest okej a i przede wszystkim spadło spalanie o 2 litry mniej i jestem zadowolony

Opublikowano
  • Autor

napisz jeszcze raz kolego o co Ci chodzi z tymi parametrami :)

Opublikowano
napisz jeszcze raz kolego o co Ci chodzi z tymi parametrami :)

okej , zaczęło się od kupienia audi , no więc dużo palił mi w mieście a dokładnie 10,5l na 100km/h , a w trasie 8,2 na 100km/h , na dobry poczatek nie przejmowałem się z tym że dużo pali i jeżdziłem aż do momentu wywalenia uszczelki pod intercoolerem i przeciekał mi olej tak jak ty masz na zdjęciu , no więc pojechałem do mechanika zrobił paramentry pompowtryskiwaczy są okej , sprawdził turbo jakie ma ciśnienie to wyszło mi że mam 3,3 bara a ma być 1 lub 1,3 bar , jakiś gnojek zamiast kupić chipa to sobie podkręcił w turbie na większą moc i stąd było takie wysokie ciśnienie i dużo potrzebowało paliwa, to tak jakbym miał ponad 150 kucyków 2,5 tdi , zmieniono na 1,3 na miejsze ciśnienie i jest ok teraz mi pali w mieście do 8 litrów a w trasie wychodzi do 6l

Opublikowano

harry19-19 czytam i czytam i ni hu hu nie wiem o co Ci chodzi. Jakie podkręcenie mocy w turbinie??

mlodziak22 tak jak koledzy piszą, zdejmuj dolot i patrz czy leje się olej z rury, dobrze jeszcze zdjąć wąż z dolotu turba, wirnik w łapy i wyczuwać czy jest luz.

Opublikowano
harry19-19 czytam i czytam i ni hu hu nie wiem o co Ci chodzi. Jakie podkręcenie mocy w turbinie??

Chodzi pewnie o regulację długości sztangi.