Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kosztorys zalania mieszkania, rzeczoznawca - Warszawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zalało mi mieszkanie a konkretniej woda weszła na wszystkie ściany zewnętrzne mieszkania stykające się z balkonem. Mieszkanie mam ubezpieczone i szkodę likwiduję z AC, jednak z uwagi na fakt że zalanie nastąpiło nie z mojej winy robiony będzie regres na ubezpieczyciela Wspólnoty. Poszukuję rzeczoznawcy z warszawy i okolić ponieważ kosztorys mojego ubezpieczyciela UNIQA jest śmiesznie niski i nie wystarczy na naprawę skutków zalania. Mogę się odwołać od decyzji ale potrzebuję dobrze zrobionego kosztorysu usunięcia szkody. Jeśli ktoś zna jakiegoś rzeczoznawcę z Wawy lub okolić za rozsądne pieniądze to proszę o kontakt.

Z drugiej strony ile może kosztować wykonanie takiego kosztorysu??

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Opublikowano

Ale taki kosztorys to może Ci wykonać pierwsza lepsza firma (z papierami oczywiście) co robi prace budowlane/wykończeniowe.

To nie musi być rzeczoznawca.

Piszesz odwołanie i tyle.

I nie masz obowiązku szukać najtańszego oferenta, aczkolwiek stawki użyte muszą być realne, a nie jakieś kosmiczne.

Opublikowano
  • Autor

A czy kosztorys nie musi być oparty o KNR-y?? mało która firma remontowa operuje KNR-ami oraz cennikami SEKOCENBUD na podstawie których przygotowują kosztorys naprawy. Podanie w kosztorysie ilości robót, ceny jednostkowej oraz wartości to chyba nie kosztorys a po prostu oferta. Dlatego zastanawiam się czy to przejdzie w ubezpieczalni.

Opublikowano

A dlaczego ma nie przejść? Oferta fachowca jest oodstawa do odwołania a ze nie ma tysiaca

Głupio nazwajych punktów to malo wazne.

Jak masz opcje to mozesz nawet 2-3 oferty zalatwic.

Nie masz obowiązku szukac najtanszego oferenta. Wystarczy jakis z lokalnego rynku z normalnymi a nie kosmicznymi cenami.

Opublikowano
A dlaczego ma nie przejść? Oferta fachowca jest oodstawa do odwołania a ze nie ma tysiaca

Nie masz obowiązku szukac najtanszego oferenta. Wystarczy jakis z lokalnego rynku z normalnymi a nie kosmicznymi cenami.

jak masz pisac takie cos to wogole nie pisz, jak ktos z Tu ma zweryfikowac oferte firmy ktora nie jest wykonana na podstawie knr ?

davidof na jakie podstawie stwierdziles ze nie wystarczy na polowe ?

wstaw tutaj kosztorys to zobacze co i jak

Opublikowano
  • Autor

jak masz pisac takie cos to wogole nie pisz, jak ktos z Tu ma zweryfikowac oferte firmy ktora nie jest wykonana na podstawie knr ?

davidof na jakie podstawie stwierdziles ze nie wystarczy na polowe ?

wstaw tutaj kosztorys to zobacze co i jak

W mojej ocenie nie wystarczy nawet na połowę z racji tego że w kosztorysie przyjęto:

1. Dwukrotne malowanie 1m2 - 4,10zł. W warszawie przy tak małym zakresie prac do wykonania (około 99 m2 do pomalowania) cena kształtuje się w okolicy 8zł +materiał (farba)

2. Wymiana tynków 1m2 - 33,60zł. Myślę że ta cena również jest 2-krotnie zaniżona w porównaniu z cenami rynkowymi takich robót przy zakresie prac 11 m2.

3. Nie uwzględniono w kosztorysie osuszania ścian...wynajęcie osuszarki też trochę kosztuje, a czas osuszania to minimum 3-4 dni.

4. Nie uwzględniono wymiany listew przypodłogowych.

5. Nie uwzględniono demontażu i ponownego montażu kaloryferów bez zdjęcia których nie możliwa jest wymiana tynków.

6. Nie uwzględniono odgrzybiania zawilgoconych ścian.

I jest jeszcze kilka rzeczy które pominięto w wycenie.

Dlatego też chcę się odwołać ale muszę to zrobić w sposób nie do podważenia. Dlatego też pytałem o rzeczoznawcę i profesjonalną wycenę prac.

Opublikowano

hmm nie bede sie czepial cen bo jest z katowic a nie wawy i nie znam waszych cen, ale 1m2 tynku u nas to kwota 15zł bez materiału, wiec 33zł ze zbiciem spokojnie wystarczy, czy sciany masz dalej wilgotne ? czy sa zagrzybione ? ciezko mi dyskutowac bo nie widze kosztorysu ani protokołu szkody, daj mi nr szkody zobacze czy jest wgrana do systemu :) U/xxxxxx/2013 :)