Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o pomoc w ocenie błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem świeżym posiadaczem audi a4 b5 1,8 benzyna . Auto dużo pali jak na mój gust tak ok 17 l. przy spokojnej jeździe. Dodam że po rozgrzaniu silnika auto czasami szarpie 2000 obr/min i falują obroty. Auto jest także strasznie mułowate Po podłączeniu do VAG

pokazało błędy :

16515 - sonda lambda podgrzewana 1 bank 1 - niskie napięcie

16487 -przepływomierz powietrza - MAF - wysokie napięcie

16496 -czujnik temp. powietrza zasysanego - IAT - niskie napięcie

17920 - elektrozawór pow. dolot. zwarcie do +

Dodam , że zaraz po diagnostyce wymieniłem świece, wspomniany w błędzie elektrozawór, czujnik temp. powietrza zasysanego, przepływomierz i została wyczyszczona przepustnica. Po wymianie tych elementów obroty silnika są ok. przestał szarpać ale nadal słabo jedzie i według mnie pali jak smok. Z podanych

błędów nie pojawił się ponownie tylko ten od sondy. Czy ktoś wie jak się z tym uporać?

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

zacznij od zrobienia logów z bloków 2 7 13 dynamicznie na 3 biegu od 1500- 6500 obr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam. Przyczyną podanych powyżej usterek były zamienione wtyczki od elektrozaworu i czujnika temperatury powietrza na zasilaniu.

Prawdopodobnie poprzedni właściciel coś kombinował przy tych elementach i odwrotnie wpiął wtyczki , które są identyczne.

Różnica polega tylko na innych kolorach przewodów , które do nich dochodzą.

Dzięki za podpowiedz. Auto jedzie już ok.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam wszystkich,

Prosiłbym o pomoc w ocenie błędów silnika z VAGa PL 4,9 . Wczoraj wracałem z pracy i jakiiś kilometr przed domem zapaliła mi się kontrolka oleju więc od razu zgasiłem silnik, nie znalazłem nigdzie wycieku, zapaliłem go ponownie i nic mu nie było dojechałem pod dom i poszedłem po kabelek no i rezultaty: błedy silnika

Proszę pomóżcie bo mi to nie wiele mówi, moja a4 to 1.6 ADP z LPG :)

Opublikowano

skasuj błedy i zobacz które wróca .

Opublikowano

Dziś go podłączę i wrzucę jeśli coś będzie ... ten komunikat o tych czujnikach antystukowych mam zawsze, wiesz może co to takiego ?

---------- Post dopisany at 15:53 ---------- Poprzedni post napisany at 12:11 ----------

No i dziś widnieje tylko to : błędy 22

Powinienem się martwić ?

Opublikowano

zrób logi z bloku 2 bo najprawdopodobniej przepływka jest do wymiany .

Opublikowano

Możesz mi powiedzieć jak zrobić logi ? w sumie skacze mi troszkę na obrotach jak mu zrzucam z biegu czasem na jałowy, dzięki za wstępną diagnostykę

---------- Post dopisany at 06:50 ---------- Poprzedni post napisany at 06:41 ----------

zajrzę dziś do tego vaga głębiej to zrzucę te logi i wstawię

---------- Post dopisany at 12:16 ---------- Poprzedni post napisany at 06:50 ----------

Dziś przejechałem jakieś 50 km na benzynie i znowu zajrzałem do vaga i widzi :Bez*tytułu

nie wiem jak zrobić te logi, aha wydaje mi się, że autko więcej pali ... chyba wybiorę się z tym do mechanika bo sam raczej nie za wiele zdziałam, dzięki za porady, może jeszcze jakieś sugestie ? pozdrawiam

Opublikowano
Możesz mi powiedzieć jak zrobić logi ? w sumie skacze mi troszkę na obrotach jak mu zrzucam z biegu czasem na jałowy, dzięki za wstępną diagnostykę

---------- Post dopisany at 06:50 ---------- Poprzedni post napisany at 06:41 ----------

zajrzę dziś do tego vaga głębiej to zrzucę te logi i wstawię

---------- Post dopisany at 12:16 ---------- Poprzedni post napisany at 06:50 ----------

Dziś przejechałem jakieś 50 km na benzynie i znowu zajrzałem do vaga i widzi :Bez*tytułu

nie wiem jak zrobić te logi, aha wydaje mi się, że autko więcej pali ... chyba wybiorę się z tym do mechanika bo sam raczej nie za wiele zdziałam, dzięki za porady, może jeszcze jakieś sugestie ? pozdrawiam

czesc, jak coś będziesz wiedział w sprawie tych falujących obrotów daj znać, bo zauwazyłem ze u mnie w 1.8 ADR jest podobnie jak na luz wrzucam to coś tam zafaluje, i tak jak któryś kolega wyżej napisał, że przepływomierz może być do wymiany, z chęcią bym się dowiedział czy rozwiązałeś problem i w jaki sposób?

Opublikowano

panowie zrócie logi dynamiczne i statyczne to bedzie wszystko jasne ,ale naczesciej jest winny przepłwomierz .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wracając do tematu, czyszczę przepływkę , ale dowiedziałem się że i może tego przyczyną być przepustnica, co o tym sądzie?