Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] "Lata" drążek zmiany biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Może ktoś mi coś doradzi w sprawie drążka zmiany biegów.A mianowicie przy wybojach drążek lata na wszystkie boki a przy przyśpieszaniu lub hamowaniu widzę ruch drążka do tyłu bądź przodu.Myślałem że to poduchy pod skrzynią ale wymieniłem je i ciągle to samo.Jaka może być tego przyczyna????Może ktoś miał podobny problem??

Opublikowano

Zobacz od spodu czy jest śruba dobrze przykręcona od drążka i gdzieś ci się on nie obija o podwozie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dzieki za podpowiedz.jutro obadam tę śrube.Bylem pewien że to poduszki ale niestety poprawy po wymianie nie bylo.Mam nadzieje ze to moze rzeczywiście to bo ręce opadają :)a[br]Dopisany: 18 Lipiec 2008, 23:59 _________________________________________________sprawdziłem połączenie i jest ok.śrubki wszystkie dokręcone.Poradźcie co mogło się "wyrobić"!? Niby szczegół ale denerwujący :wallbash:

Opublikowano

Zdejmij skórzaną osłone lewarka i zobacz czy coś tam się poluzowało.

Opublikowano
  • Autor

Już zdejmowałem i wszystko wygląda ok.Zastanawiam się co można by by było wymienić :evil:[br]Dopisany: 01 Sierpień 2008, 19:23 _________________________________________________A może przyczyna leży w łączeniu drążka wybieraka ze skrzynią za pomocą podpory gumowej.Drążek wybieraka ma luz właśnie na tym połączeniu i chodzi na boki a co za tym idzie drążek też się rusza.Chyba że tak powinno być :mysli: Co o tym myślicie?????

• 1 rok później...
Opublikowano

Poradziłeś sobie już z tym problemem? Co było przyczyną?

Opublikowano

Normalna przypadłość aut o sporym przebiegu... wybierak w vw audi ma takie tulejki które się wyrabiają a żę ta część pracuje non stop wiadomo raz się zmienia delikatniej biegi innym razem mocniej... sprawe możę rozwiązać urzywany wybierak w idealnym stanie lub nowy ale ile kosztuje nowy w Aso to pojęcia nie mam lub poprostu przyzwyczaić się do tego :):hi:

Opublikowano

do wymiany guma skrzyni i silnika i gruszka w skrzyni

Opublikowano

do wymiany guma skrzyni i silnika i gruszka w skrzyni

Która guma ?

Masz na myśli poduszki?

Podaj linki do tych elementów żeby nie było wątpliwości.

Opublikowano

tak poduszki pod skrzynia i silnikiem, bo nie wiadomo ktora jest zla a nie ma jak sprawdzic