Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Brak mocy, przeplywka czy ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, taka historia:

Znajomemu niunia (2,5v6) zamulila, na hamowni okolo 80 kucy.Po kompie fachowca wyszlo ze na 10000% przeplywka (o ile dobrze pamietam wartosc cisnienia powietrza o polowe mniejsza).

Zanim zamowil ta przeplywke zrobilismy miedzysoba wymianke i tak:jego bez roznicy dalej muł, a moja niunia szlala na jego przeplywce.

Pojechal raz jeszcze na kompa do innego zakladu, wynik: na 1000% przeplywka. Zamowil, zobacze co z tego wyszlo bo jeszce nie doszla.

Zaczolem kombinowac ,ze jezeli 2 fachowcow twierdzi ze jego przeplywka walnieta to moze i moja tez (choc zadnych zanikowmocy, dobra dybnamika 200km/h spoko).Przeszukalem forum i wedlug rad odpiolem przeplywke, i bez roznicy tak jak na przypietej. Sprawdzilem na taki amatorski sposób przyspiesszenie i z , czy bez niej lekko ponad 10s, spoko leci ponad 200km/h a przy 50 przyspieszam na IV biegu.

Co o tym sadzicie bo od wczoraj czytam tematy z tym zwiazane i czacha mi paruje.............................

ps co to oznacza ze mam takie same osiagi i dynamike na przeplywce i na odpietej ?dobrze? ps jak odepne przeplywke pokazuje mi sie zalaczony ASR :) dziwne chyba........

Opublikowano

Po kompie fachowca wyszlo ze na 10000% przeplywka (o ile dobrze pamietam wartosc cisnienia powietrza o polowe mniejsza)

zasada nr 1 : najpierw usprawniamy ciśnienie w układzie, potem bawimy się w inne rzeczy.

który zakład wykonał diagnozę ?

Opublikowano
  • Autor

po przeczytaniu kilkunastu postow tez tak mysle z tym cisnieniem w ukladzie.Ale znajomy po dwoch takich samych diagnozach zamowil juz ta przeplywke.......... Nie wiem jaki zakład (jak sie dowiem ,doniose :)) ale ogolnie w dwoch miejscach.

Opublikowano

przepływka może się przyda... bo kto wie, może też jednak padnięta (no skoro dwa warsztaty stwierdziły...)

logi, logi, logi (Piotruś Fronczewski kiedyś śpiewał "schody, schody, schody :decayed: )

Opublikowano
  • Autor

Zapytam sie go o logi.

A jak myslisz z moim przypadkiem? jesli jest pelna dynamika przyspieszenie itd. na i bez przeplywki to oki? bo na forum wyczytam raz ze tak raz ze nie...............