Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

automatycznie otwierana tylna klapa w sedanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam A4 B8 z lutego 2008r. w sedanie i mam pytanie czy można zainstalować jakieś siłowniki by po odskoczeniu klapy ją uniosły?

Pytam się ponieważ jak zauważyłem w etce to od 02.06.2008 jest na rysunku siłownik bodajże z lewej strony. Czyżby były wersje z siłownikiem?

Czy ktoś z was co ma nowszy model czy posiada owy siłownik? Proszę o wasze opinie.

Opublikowano

u mnie jak otworze z przycisku klape to otwiera(podnosi) sie automatycznie, ale nie mam pojecia czy tam jest jakis silownik, raczej chyba jakas sprezyna...

Opublikowano
  • Autor

To czy ja w swoim jak nie mam siłownika, a mam same sprężyny(sprawdzałem) to mogę taki siłownik kupić i zamontować?

Czy ja w swoim będę miał ogólnie wolne miejsce na montaż czy trzeba wymieniać np. zawias?

Jak by była możliwość montażu to nie problem go zamontować...:decayed:

Myślę że dobry temat na kolejny mod:wink:

Opublikowano
  • Autor

ok to rozumiem że trzeba wymienić zawias, a ten siłownik jest z jeden strony?

Opublikowano

Wydaje mi sie ze trzeba tylko silowniki i czopy mocujace :wink: sprawdz czy masz otwory fabrycznie przygotowane .

Opublikowano
  • Autor

po wstępnych oględzinach nie widzę otworów, w zawiasie nie problem można przewiercić otwór, ale na przymocowanie drugiej części to już nie widzę pomysłu, w końcu ten siłownik jest tylko z lewej strony czy też z prawej?

Opublikowano
  • Autor

W serwisie mi powiedzieli, że z jednej strony otwór mocujący mam, ale na drugą stronę było by trzeba wywiercić dziurę w zawiasie i przymocować czopa tylko, że z kąd go wziąść?

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się czop mozna kupić ok. 15zł ,a siłownik ok.145zł. Na 100% siłownik jest tylko z lewej strony, ale jak chcemy żeby się klapa sama otwierała to nie trzeba montować siłownika:decayed: Ja zauważyłem, że te sprężyny mają po dwa uchwyty bliżej i dalej, a u mnie sprężyna była na tym bliższym czyli po zamknięciu klapy była mniej naprężona, więc przełożyłem ją (lewa i prawa) na dalszy uchwyt dzięki czemu jest teraz bardziej rozciągnięta i po otwariu bez żadnego problemu podnosi klape na maxa do góry:grin: Jeśli ktoś też tak zrobi proszę o opinię. Temat zamknięty...:decayed: