Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie gaśnie oświetlenie wnętrza, alarm sygnalizuje otwarte drzwi. O co tu chodzi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów, przepraszam że nowy temat ale nie mam czasu na grzebanie... Ostatnio coś się popsuło w mojej audicy, tj zamykam auto z pilota na alarm - centralny zamyka jak trzeba ale alarm daje sygnał drzwiękowy o otwartych drzwiach i dodatkowo miga trzy razy kierunkami, dodatkowo w środku świeci się oświetlenie na suficie i na nogi, dopiero po jakimś czasie przekaźnik gasi wszystko, krańcówki drzwi tylnych działają jak należy, sprawdzałem bo gaśnie czerwona lampka w drzwiach, jak sprawdzić czy z przednimi drzwiami jest coś nie halo? Bo chyba dobrze rozumuje że alarm wykrywa otwarte drzwi pomimo że fizycznie drzwi są zamknięte, gdzie szukać jakiejś awarii, jak sprawdzić i zdiagnozować, mam vag-a ale jestem laikiem trochę w tych sprawach, bardzo bym prosił o jakieś wskazówki pomysły podpowiedzi bo denerwuje mnie to niesamowicie...

Opublikowano

Skoro gasna czerwone lampki w tylnych drzwiach po zamknięci to pozostaje sprawdzić drzwi przednie , masz w nich lampki ? Bo nie wiemm jak jest z przedliftem

u mnie uszkodzona krancowka w zamku objawia się tym ze mimo nawet ze fis nie pokazuje drzwi otwartch to lampka w drzwiach błyska pulsacyjnie tak samo swiatlo w nogach i suficie

Ale u mnie światło w nogach działa zależnie od strony lewa prawa tak dworca nogi tylko lewa lub prawa

Jak nie masz takiej sygnalizacji to na hybil trafił

Opublikowano

stycznik w zamku do wymiany.... otwórz drzwi, zamknij zamek na sucho i powinno zgasnąć oświetlenie wnętrza. Sprawdź tak drzwi przednie skoro tył jest OK a znajdziesz co broi....:wink:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie przednie drzwi mają też czerwone lampki i one też nie gasną. W przedlifcie bynajmniej u mnie niestety jest tak że niezależnie czy otworze prawe czy lewe drzwi to lampki czerwone zapalają się w obydwu.Podejrzewam właśnie ten stycznik w drzwiach kierowcy lub pasażera. dobis1 jak radzisz ? Z klucza na otwartych drzwiach zamykać ? Jeśli to ten stycznik to to jak go wymienić, da się kupić nowy ?

Pogrzebałem trochę w necie mając chwilę czasu i znalazłem podobny temat na forum a6, ludzie piszą że to faktycznie może być wina tego mikrostycznika w zamku. Mam też link takiego ustrojstwa z allegro: == MIKROSTYK ZAMKA VW PASSAT B5 AUDI SKODA SEAT == (3265930039) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z tego co piszą na forach pasuje bez problemu i koszt wydaje się niewielki. Ale najpierw muszę sprawdzić które drzwi, z postów jeszcze wyczytałem że brzęczyk od świateł powinien piszczeć przy zamkniętych drzwiach kierowcy i zapalonych światłach, wtedy wskaże wadliwą krańcówkę drzwi kierowcy. Dobrze kombinuje ?

---------- Post dopisany at 11:59 ---------- Poprzedni post napisany at 08:48 ----------

No i okazuje się że brzęczyk świateł piszczy przy zapalonych światłach i zamkniętych drzwiach kierowcy, jest jeszcze zapytajnik jeden... czy w przypadku gdy wszystko z krańcówkami jest OK przy zapalonych światłach i otwarciu drzwi pasażera brzęczyk piszczy czy nie ? Czy działa tylko z drzwiami kierowcy; jest to znaczące ponieważ jeśli działa tylko z drzwiami kierowcy no to mam winowajce na talerzu. Jeśli ktoś by mógł obadać jak ma u siebie w przedlifcie to byłoby fajnie...

Opublikowano

W polifcie tylko przy otwartych drzwiach kierowcy , właśnie to sprawdziłem

Opublikowano
  • Autor

Jakby jeszcze ktoś w przedlifcie obadał to by było GiT. Pojutrze mam czas to rozbiore drzwi, zobacze na sucho co i jak z zamkiem...

Opublikowano

mam prosbe jak rozbierzesz i dostaniesz sie do mikrowlacznika to porób male fotostory bo czeka mnie to samo jak sie zaczna upały wtedy mam problem z drzwiami pasazera

Opublikowano
  • Autor

No więc sprawa ma się następująco: w piątek jadąc do pracy zaczęły dobiegać moim uszom dziwne dźwięki spod kierownicy, z miejsca nad pedałami. Po odbyciu 12 h w "kopalni" mając przypadkiem klucze w bagażniku rozebrałem półkę pod kierownicą i moim oczom ukazał się masakryczny widok. Na kolumnę kierowniczą nawinęło się kilka kabelków. Będąc cierpliwy rozplątałem powoli cały bajzel jaki tam powstał, oczywiście nie obyło się bez strat, w rękach zostały mi 2 kawałki kabelków, później okazało się że jeden jest od podświetlenia nóg kierowcy a drugi od zasilania cb radia, w każdym razie nic strasznego; póki co jeżdżę w takim stanie; ale wracając do całej sytuacji... poskładałem wszystko jak należy, tytyrytkami połapałem wiszące kable i okazuje się na koniec że oświetlenie kabiny gaśnie po zamknięciu auta, alarm nie piszczy że coś mu nie pasuje, krańcówka w drzwiach kierowcy wykrywa otwarte i zamknięte drzwi ! Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy w wiązce było tak pomieszane że alarm wariował. W każdym razie teraz działa jak należy i póki co nie wymieniałem krańcówki.