Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

NAVI PLUS nie działa prawe pokrętło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z navi plus w B6. Otóż nie działa wciskanie prawego pokrętła. Gałka jest jakoś tak schowana troszeczkę bardziej w środku niż lewa. Przekręcanie działa i wszystko z tym ok jednak akceptowanie niechce zaskoczyć. Wciskam po parę razy aż za którymś razem zaskoczy. Nie ma tego charakterystycznego "klik" jak w lewym pokrętle.

Jest na to jakiś patent? Da się jakoś rozebrać panel, żeby zobaczyć na ten potencjometr?

Opublikowano

zdejmij gałke z pokrętła pod spodem jest nakrętka zapewne się odkręciła i pokrętło wpadło dośrodka

DSC01135.jpg

Opublikowano
  • Autor

jak ją ściągnąć?

Opublikowano

pociagnij, musi wyjsc

Opublikowano
  • Autor

aha, próbowałem to robić ale coś nie chciało zejść. Jak będę jutro w domu to spróbuję jeszcze raz z tym, że mocniej. jak popuściłem przedni panel na 4 śrubkach i kuknąłem do środka to podtrzymując palcem od tyłu ten potencjometr to "klikał" tak jak potrzeba.

a z innej beczki:

3 plus (zasilania) do navigation to wystarczy że z innego pinu kostki ISO przeciągne plus do tego pinu safe? czy musze cały plus ciągnąć od przekaźników czy tam z innego miejsca?

Opublikowano

to radio ma tylko 2 plusy pociagnij z tej samej kostki iso co masz plus do pinu obok pod safe i tyle :wink: apropo gałki to musisz ją mocno pociągnąć i wyjdzie

Opublikowano
  • Autor

kurcze mam nadzieje że to tylko ta nakrętka o której mówisz bo navi świeżo kupiłem...

a nie chce się włączyć bo pisze ze SAFE-Pin nicht angeschlossen! I wyczytałem, że brakuje plusa. ;)

Opublikowano

SAFE-Pin nicht angeschlossen! oznacza że safe pin niepodłączony jeśli wszystko ok i nikt przy navi nie dłubał to powinno być ok. Odręcone potęciometry już widziałem nie raz :wink:

Opublikowano
  • Autor

Mieliście racje. Wystarczyło ściągnąć gałkę i dokręcić tą nakrętkę :)

plus przeciągnięty do pinu safe i jak narazie wszystko chula! :banan:

ale radio nie załącza się z zapłonem :kwasny: jakiś sposób na to?

Opublikowano

podłączony masz s-kontakt to jest włączenie radia po stacyjce

Opublikowano
  • Autor

Nie mam to podłączone. Gdzie znaleźć plus po stacyjce?

Da radę przeglądać mapę mając włożoną płytkę bez podpiętej anteny GPS?

Opublikowano

mape można zobaczyć ale trzeba wskazać w ustawieniach navi coś takiego jak mapa celu. W oryginalnej instalacji powinieneś mieć plus po stacyjce.

Opublikowano
  • Autor

nie ma podpietego S-Kont.

Jest tylko K-BUS podłączone. I pod taką instalacją wczesniej Concert II sam mi się załączał

Opublikowano

w concert 2 wyłącz i włącz idzie po canie :wink:

Opublikowano
  • Autor

to w takim razie skąd pociągnąć plus po stacyjce? jakieś łatwo dostępne miejsce? :)

Opublikowano

musisz poszukać z miernikiem gdzie pojawia ci się plus po stacyjce może gdzieś w kostce iso masz taki plus a jeśli ni to musisz poszuać nie znam dokładnie b6 gdzie tam można wziąść plus po stacyjce