Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wtrysk sterujący zmiana wtyczki/podpięcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie na ktoś dostęp do Elsy.

chodzi mi o schematy elektryczne i opis biegunów w kostkach

Mam problem z podpięciem wtrysku sterującego tzn z opisem kostek, w moim wtrysku jest kostka z jednej strony zaokrąglona z oznaczeniem na niej + i -,a na wtrysku który założyłem jest prostokątna z oznaczeniem 1 i 2,i tu moje pytanie co jest w prostokątnej kostce plusem a co minusem :hi:

Opublikowano

A jesteś pewien, że tam powininno dochodzić do tego wtrysku sterującego jakiekolwiek napięcie ? Wg mnie powinieneś tylko ograniczyć się do zmierzenia omomierzem rezystancji pomiędzy pinami wtyczki wychodzącej z czujnika tego wytryskiwacza, która powinna wynosić od 80 do 120 Ω. Podłącz wtyczkę najpierw w jednej a potem w drugiej konfiguracji ale żadna z nich nie powinna wpłynąć na zły odczyt z czujnika G80 i w obydwu konfiguracjach powinien mierzyć sterownik silnika prawidłowe wartości. Układ jest szeregowy i polega tylko i wyłącznie na pomiarze rezystancji więc krzywdy czujnikowi nie zrobisz przepinając wtyczkę w tę czy inny sposób - takie jest moje zdanie czyli podobnie jak z czujnikami temperatury G62 i G2 ale i np. zmieniając biegunowość zasilania w elektrozaworach N75 i N18 też się niczego nie zmienia bo jak wcześniej wspomniałem zasilane są one szeregowo więc nie ma żadnego znaczenia na który pin poda się zasilanie i masę - zaleta układu szeregowego.

Opublikowano
  • Autor

wieczór sprawdzali mi na aucie z wtyczką opisaną 1/2, i wychodzi że na 1-plus,a 2-masa

:eusathink:

Opublikowano

ale podepnij odwrotnie i zobaczysz, że nie ma to żadnego znaczenia. Biegunowość oryginalnych wtyczek (bo są tak zrobione by można je było podpiąć tylko w jednej konfiguracji) ma tylko znaczenie dla celów diagnostycznych - przynajmniej w tym konkretnym przypadku.