Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zatarta klima jakie kroki dalej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Was zacni koledzy :hi:

otoz zatarła mi sie sprezareczka klimy staneła dęba pasek oczywiscie zerwany , powiedzcie mi koledzy jakie sa dalsze kroki , mam kupiona regenerowane blyszczaca sie jak psu jajeczka na wielkanoc :) , czytałem sporawo tematow na forum ale wciaz wiem ze czegos nie wiem :D otoz napewno bede musiał wymienic osuszczac , wiem tez ze przy zatartej popmpce olbzymia ilos opilkow powedrowała do ukladu wiec na bank plukanie , dowiedziałem sie rowniez ale czy na pewno ? ze ta chlodniczka klimy sie nazywa skraplacz i ją tez czeka wymiana??

cos pominełem czy cos jeszcze w kolejce do wymiany sie ustawi??

kolejne primo w okolicach warszawy / warszawie zna ktos jakis dobry i niedrogi zakladzik coby mi pomogli z tym draństwem??

Opublikowano

Do wymiany Sprezarka , skraplacz , osuszacz i zawod dlawiacy. Skraplacz jest jeszcze przed osuszaczem w ukladzie wiec najwiecej opilkow bedzie w nim. Nie da sie go wyplukac.

Opublikowano
  • Autor

w granicach 1000-1200 sie wyrobie?

ten zawor dlawiacy to tez sie nazywa " Dysza wtryskiwacza, zawór rozszerzalny ??? "

Opublikowano

tak to sie nazywa :) tzn można tak powiedzieć . Zależy jakiej firmy chłodnice osuszacz itd bedziesz brał ale z płukaniem i robocizną nie wiem czy się zmieścisz . Zależy od firmy

Opublikowano
  • Autor

pytalem sie w jednej firmie w raszynie nie wiem moze ktos bedzie wiedział o ktora chodzi auto+ na aleji Krakowskiej 109 koles wycenił zrobienie calej klimy z odliczeniem mojej sprezarki na 1500-1800 , powiedzicie mi koledzy drodzy czy musze koniecznie wymieniac skraplacz?? czy mozna go przeplukac i zostawic ? troche sie dygam ze po plukaniu skraplaczie na nic a moze cos zostac i wszystko pojdzie na nic , gostek mowil ze maja specjalna maszyne do plukania instalacji wiec troche zacheca by zostawic

mam jeszcze pytanko takie dodatkowe , gdzie znajduje sie upust wody tej co ze skraplacza chyba idzie ?

Opublikowano

ja biorę od 450-600zł za płukanie układu chłodnia z 2-letnią gwarancją NRF koło 300zł netto jak pamiętam ( jeśli na gwinty - sam kupowałem bo booom było i poszła ) osuszacz 92zł brutto inter cars ... hmm dodatkowo robocizna 300zł + napełnienie + twój kompresor . Srednio od 1,5 - 3tys wychodzi ale wiekszosc zalezy od ceny kompresora i chlodnicy .

PS. Kazdy region Polski ma inaczej . Mi opłacało się jechac do wawy montowac 3 klimy w 1 dzien z dojazdem a im oplacalo sie nas sciagac ze śląska :)

skraplacz to chłodnica nie ma upustu wody :) jedyna woda co leci w klimie to z parownika i leci pod auto :)

Opublikowano
  • Autor

w ktorym miejscu jest te odprowadzenie ze skraplacza miejwiecej po srodku takie jakby karbowane rurki ??

aha i btw parownik tez do wymiany?

Opublikowano

parownik da sie wyplukac :) parownik jest pod deska :) odprowadzenie bardziej po stronie pasazera . jezeli zapchane cieknie woda do srodka mozna od dolu auta dojsc odsłaniajac oslone termiczna wydechu i powiem tak gibkie chude rece kto nie wie gdzie to jest jak wyglada moze miec problem :)

Opublikowano
pytalem sie w jednej firmie w raszynie nie wiem moze ktos bedzie wiedział o ktora chodzi auto+ na aleji Krakowskiej 109 koles wycenił zrobienie calej klimy z odliczeniem mojej sprezarki na 1500-1800 , powiedzicie mi koledzy drodzy czy musze koniecznie wymieniac skraplacz?? czy mozna go przeplukac i zostawic ? troche sie dygam ze po plukaniu skraplaczie na nic a moze cos zostac i wszystko pojdzie na nic , gostek mowil ze maja specjalna maszyne do plukania instalacji wiec troche zacheca by zostawic

mam jeszcze pytanko takie dodatkowe , gdzie znajduje sie upust wody tej co ze skraplacza chyba idzie ?

Bylem tam jak sprowadzilem auto i mam srednie zdanie o ich rozgarnieciu. Nie rozpoznali, ze warkot po zalaczeniu klimy pochodzil z uszkodzonego sprzegielka alternatora. Facet mowil, ze moze to wina braku czynnika, ktorego okazalo sie, ze bylo wiecej niz 50%. Pozytyw jeden, ze czynnik mi wymienil i nabil nowy.

Opublikowano
  • Autor

czyli kibel :/

Opublikowano

Witam! Ja właśnie jestem po naprawie klimy w moim słoneczku. Kupiłam auto z uszkodzoną klimą i zdecydowałam sie na jej remont. wymieniłam osuszacz, chłodnice i jeszcze kilka innych pierdółek oraz płukanie przewodów. Sprężarke kupiłam za 300 zł. koszt całości wyniósł mnie 1900 zł :facepalm: wczoraj jak wracałam z pracy klima przestała chłodzić :thumbdown:. dziś pojechałam z reklamacją do firmy i okazuje się że musze wymienić tzw silniczek klapy nawiewu a sprężarka nie działa jednak prawidłowo. potrzebna regeneracja lub wymiana... :slina: Masakra a końca nie widać!

Opublikowano
  • Autor

a sprezarke to pewnie jakas uzywke kupilas?? nie lepiej bylo dodac te 2 setki i bys miala regenerowana?

a co do silniczka klapy nawiewu to jakos dawal oznaki ze nie działa? ktore oczywiscie moglas wykryc? wyczuc?