rentoon Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Drodzy forumowicze. Potrzebuje Waszej pomocy Problem wyglada następująco. Samochód hamuje poprawnie lecz kiedy trzymam noge na pedale hamulca, auto kołysze się delikatnie w przód i tył ( cos jak dławienie się ) wtedy zapalają sie ikonki check oraz abs. Pojechalem na komputer i wg numeru błędu jest to wadliwy czujnik cisnienia hamulca - ten ktory siedzi w pompie. Z niemała trudnościa znalazlem ten czujnik na szrocie, wymieniłem i podczas jazdy testowej przez chwile bylo lepiej. Jednak po paru dniach problem powrócił. Mam małą zagadkę, bo nie wiem czy faktycznie jest to problem czujnika (może ten ktory kupiłem tez sie spalił ) czy całej pompy czy moze problem dotyczy czegos zupelnie innego np czujnika który znajduje sie w kole ? Mam zaufanie do swojego mechanika lecz nie jest on az takim znawca audi by mógł trafnie zdiagnozowac przyczynę. Czy ktoś ma jakąs sugestię ? pozdrowionka ! samochód to a4 b6 1.9 tdi 2004 BKE
daro84.pl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 ja bym obstawiał czujnik pedału hamulca
rentoon Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2013 Dziękuję za odpowiedź Daro84, wezmę to pod uwage. Wczoraj bylem po raz drugi u mechanika który ustalił ze mna, że skoro buja podczas hamowania i to zwlaszcza powolnego hamowania to z pewnoscia są to tarcze... No tak, tylko jak to ma się do błędu czujnika... W poniedziałek jestem umówiony na robote.
Rekomendowane odpowiedzi