Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

opony 225/40/18 jakie cisnienie powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w jakich granicach powinno zawierać się ciśnienie w oponach o rozmiarze 225/40/18 ?? jeżdżę zazwyczaj w 2 osoby na wlepce i w książce nie ma dla tej wielkości kol rozpiski

Opublikowano

2,7 powinno być wystarczające tym bardziej ,że sedan jest ciut lżejszy

Opublikowano
  • Autor

dzięki dać na przód i tył po 2,7?

Opublikowano

tak ,jeżdżę na takim samym ciśnieniu z przodu i tyłu

Opublikowano

A coś się stanie jak będzie więcej? Za mało nie może być bo będzie flak i będzie cieło boki opony ale za duża ilość powiedzmy 3atm coś zaszkodzi?

Opublikowano

jak za dużo to środek opony będzie schodził szybciej....uważasz ,że 2,7 może być za mało ??:eusathink:

---------- Post dopisany at 12:08 ---------- Poprzedni post napisany at 12:07 ----------

sedan ,ośka 1,8

edit ..1,8

Opublikowano
  • Autor

jak będzie za duzo to środek opony się ściera szybko, jak czytałem na forach mazdy, a6 golfa ;/ sam juz nie wiem, trzeba by ogarnąć instrukcje audi od modelu s4 b6 i zobaczyć jakie tam sa paramenty dla 18 tek avusa III z oponami

Opublikowano

s4 to zupełnie inne kilogramy auta

Opublikowano
  • Autor

no racja nie pomyślałem o tym, na stronie pirelli tez nie ma nic o prawidłowym pompowaniu

---------- Post dopisany at 12:23 ---------- Poprzedni post napisany at 12:13 ----------

jak za dużo to środek opony będzie schodził szybciej....uważasz ,że 2,7 może być za mało ??:eusathink:

---------- Post dopisany at 12:08 ---------- Poprzedni post napisany at 12:07 ----------

sedan ,ośka 1,8

edit ..1,8

to 1.8 tyczy się pojemności silnika?

Opublikowano

ja mam 2,5 u siebie w avancie, co do za duzego cisnienia w oponach przy załadowanym aucie faktycznie zbiera opony po bokach a na środkach jest wiecej, kiedyś takie widziałem jak chciałem kupić do busa :) wydaje mi sie, że 2,7 spokojnie mozesz mieć to nie jest tak dużo :)

Opublikowano

to ja w a6 c5 2.5TDI quatro masa własna 1800kg przy oponach 235/40/17 na wlepce mam 2.4 atm przy małym obciążeniu i narazie tak mam napompowane ale jakoś tak przysiadła jest opona i myslę że dobrze było by ją machnać na 3atm.

Opublikowano

mając więcej powietrza w oponie szybciej będziesz pomykał :D lecz słabsza przyczepność :naughty:

Opublikowano

Przy oponie 235 myślę że przyczepności wystarczy a będą mniejsze opory toczenia.

Opublikowano
Przy oponie 235 myślę że przyczepności wystarczy a będą mniejsze opory toczenia.

i mniejsze spalanie zapewne idzie w parze z mniejszymi oporami toczenia :decayed:

Opublikowano
  • Autor

czyli na orlenie dam po 2,7 na 4

Opublikowano

i mniejsze spalanie zapewne idzie w parze z mniejszymi oporami toczenia :decayed:

Dokładnie o to chodzi :decayed:

Opublikowano
  • Autor

bylem sprawdzić ciśnienie i szpece z wulkanizacji napompowali do 4 kol 1,5 bara lol

Opublikowano

to prawie na kapciach jeździłeś :wink:

Opublikowano
  • Autor

dokładnie tak to jest jak sie nie sprawdza partaczy