Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

po wymianie egr dmucha z kolektora ssącego , wystrzelił wąż od interkulera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomocy !!!!!!!!!!

Wczoraj wymieniłem zawór egr i po wymianie egr coś się stało z moją bryczką , nie jeździłem nigdzie od wymiany ale dałem sie dzisiaj kumplowi przejechać i po przejechaniu jakiegoś kilometra może dwóch zaczęło śmierdzieć gumą i wystrzelił wąż od kolektora ssące . Przy zapalonym silniku ciężko było założyć wąz z powrotem tak dmuchało. ma ktoś jakieś pomysły i czemu dmucha z kolektora ssącego . Dodam że prócz egr nigdzie nie grzebałem , to była prosta wymiana , wykreciłem stary i włożylem nowy o takich samych oznaczeniach

Opublikowano

może źle założyłeś zawleczkę i poprostu go zsadziło

Opublikowano

mi też się wydaje że zawleczka słabo wskoczyła,w sumie czasami wąż wyskakuje przy dobrym pałowaniu ale raczej nie na seryjnym doładowaniu :decayed: sie zrymowało

Opublikowano

zawleczka przy egr jest wsadzana odwrotnie do zawleczki przy filtrze paliwa , tez ostatnio wsadziłem obie tak samo i wystrzelił jak jechałem :facepalm:

---------- Post dopisany at 12:51 ---------- Poprzedni post napisany at 12:50 ----------

dmucha z kolektora ssącego którędy ? z egr dmucha ?

Opublikowano
  • Autor

oki panowie problem rozwiązany był juz wczoraj i tak jak mówicie zawleczka przy egr była źle założona i rurka wystrzeliła

Wczoraj na jakiś czas z nie wyjaśnionych przyczyn nie działało mi forum i jak czytałem na innych forach co moze być tego powodem to mnie krew zalewała . że uszczelniacze na zaworach że turbina że głowica pęknięta że uszczelka pod głowicą. ale pomyślałem sobie jak to możliwe tak z dnia na dzień gdzie samochód chodzi jeszcze parę godzin temu jak pszczółka. Włożyłem z kumplem tą rurkę z powrotem i zaczęliśmy trochę butować na luzie i znowu wyskoczyło. Obejrzałem wszystko dokładnie czemu to wyskakuje i no właśnie źle była założona zawleczka :decayed::doh:. Trochę dziwne przy nowym egr :kwasny:

A to że dmucha to tylko mi się wydawało , bo jak przystawiałem rękę do wlotu egr to normalnie powietrze zaciąga

problem rozwiązany , ale strachu trochę było :decayed:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano
  • Autor
:hi: