Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

błąd 00741 oraz 27-00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie dzisiaj rano jadąc do pracy zaczeła mi mrygac kontrolka swiec żarowych. POdpiąłem vaga i wyszły błędy

00741 - Brake Pedal Monitoring

27-00 - Implausible Signal

Dodam, że po naciśnieciu pedału hamulca na chwile gaśnie, ale po chwili się pojawia. Usunąłem błędy ale nadal na wet na włączonym zapłonie to samo. Na kanale 06 w MB wartość 001, a po naciśnieciu hamulca zmienia się na 011. Dodam jeszzce, że pod dywanem kierowcy nie mam potopu ale ta gąbka pod wykładziną jest wilgotna. . . A jadąc autem nie ma szarpnię, nie falują obroty. Czy może to być walnięty czujnik ?

Zapomniałem dodać, że jak nigdy nie było problemów z połączeniem się z kompem to dzisiaj właśnie cosik się pierdzieliło..... raz połączył się ze sterownikiem, raz nie a czasami odczytywał jakieś hieroglify!!!!

Chciałem dodac, że bezpiecznik cały...nie wiem jak żarówki ale czy w Zeciorze byłoby coś takiego jak żarówka od sotpu sie spali to będzie mrygała kontrolka świec??? Czy ktoś odpowie??Podpowie??

---------- Post dopisany at 13:53 ---------- Poprzedni post napisany at 10:58 ----------

no chłopaki !!!

---------- Post dopisany at 15:26 ---------- Poprzedni post napisany at 13:53 ----------

Panowie !!!

Opublikowano

Sprawdź czy działają światła stopu bo gdzieś kiedyś słyszałem że czujnik świateł stopu sprzężony jest w jakiś sposób z lampką świec żarowych. Jeśli to ten czujnik to wystarczy go wymienić ew spróbować przeczyścić czy coś ..

Opublikowano

nie jest on sprzezony z lampka swiec zarowych tylko jest połaczony z ECU zeby imformowac sterownika o urzyciu hamulca i o za tym idzie zabezpieczyc układ napedowy przed uszkodzeniem w razie jednoczesnego nacisniecia pedału gazu i hamulca .