Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oświetlenie wnętrza nie działa / demontaż oświetlenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem. Raz działa raz nie podświetlenie dla pasażerów z tyłu po otwarciu drzwi. Gdy włączę podświetlenie np. dla pasażera siedzącego po prawej stronie raz się włączy a czasami włączy się dla dwóch, jakby było przebicie lub coś z tym włącznikiem nie tak. Podświetlenie bagażnika przestało działać w ogóle. Żarówki są dobre. Jedynie działa mi jak należy podświetlenie dla kierowcy i pasażera z przodu. Dodam jeszcze co jest ważna informacją , że po włączeniu zapłonu jest podświetlenie włącznika 0 i 1 świeci się z przodu z tyłu na na włączniku do podświetlenia bagażnika. Chciałbym Was zapytać jak wymontować z podsufitki włączniki dla pasażerów i włącznik podświetlenia bagażnika? Czy zanim to zrobię sprawdzić najpierw coś innego? Proszę o pomoc.

Opublikowano

Co do bagażnika u mnie zabrudziły się styki do mikro switcha w zamku klapy. Ściągasz tapicere na klapie i wykręcasz zamek ( dwie śruby) , jak wyczyścisz będzie śmigać. Jeżeli chodzi o światła dla pasażerów z tyłu może trzeba przeczyścić styki mikro switchy przy drzwiach. Nie pamiętam czy są osobno czy w zamkach.

Opublikowano
  • Autor
Co do bagażnika u mnie zabrudziły się styki do mikro switcha w zamku klapy. Ściągasz tapicere na klapie i wykręcasz zamek ( dwie śruby) , jak wyczyścisz będzie śmigać. Jeżeli chodzi o światła dla pasażerów z tyłu może trzeba przeczyścić styki mikro switchy przy drzwiach. Nie pamiętam czy są osobno czy w zamkach.

Słuchaj, nie wiem czy dobrze myślę. Jakby tak było jak mówisz to nie działałoby podczas otwierania bagażnika i tylnych drzwi a powinno działać przy włączeniu ręcznym przecież (przyciskiem 1)?

Gdzie są te switche w dzwiach? Ostatnio ściągałem tapicerkę drzwi żeby zamontować głośniki i idą tylko kable do głośników i do światełka czerwonego na drzwiach, które świeci się po otwarciu i o dziwo ono działa.

Poczytałem trochę i niektórzy piszą żeby sprawdził pompkę od centralnego i przeczyścił styki, gdzie ona się znajduje?

Opublikowano

U mnie pompka jest w bagażniku po prawej przy światłach. Nie mam wozu pod ręką, ale wydaje mi się, że switche do tylnych drzwi nie są w drzwiach ale na rami wozu. Nie dam sobie głowy obciąć.

Opublikowano
  • Autor

Podłączyłem komputer i znalazłem 5 błędów na centralnym zamku. Dużo pomogą nam w rozwiązaniu sprawy.

1367 Wyłączenie pompy centralnego zamka

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

991 Oświetlenie wnętrza

zwarcie do plusa

955 Kluczyk 1

przekroczona wartość adaptacji

956 Kluczyk 2

przekroczona wartość adaptacji

100 Nie znany kod błędu

sygnał zwarty do masy - BŁĄD SPORADYCZNY

Usunąłem te błędy.

Bezpiecznik 14 - 10A sprawny, nie pali bezpieczników.

Po otwarciu klapy bagażnika na desce rozdzielczej pojawia się kontrolka sygnalizująca otwarty bagażnik czyli czujnik musi działać dobrze.

Do oświetlenia bagażnika idą 4 przewody, może mi ktoś powiedzieć, w których powinno być napięcie? Jakiś schemat?

Nikt nie pomoże?

---------- Post dopisany 11-07-2013 at 12:35 ---------- Poprzedni post napisany 03-07-2013 at 14:57 ----------

Nikt nic nie podpowie?

Opublikowano
  • Autor

Nikt nic nie podpowie?