Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ A4 B5 1.9 TDI AFN] po odpaleniu czasami miga kontrolka świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy wczoraj po odpaleniu auta zaświeciła sie kontrolka świec żarowych , silnik normalnie pracował i nic sie ie działo , zaraz zgasiłem auto i ponownie odpaliłem i już kontrolka się nie świeciła , dziś sytuacja się powtórzyła . Po podpięciu kompa wywaliło taki błąd 01268 - Quantity Adjuster (N146)

35-00 - - Rozumiem że to błąd związany z nastawnikiem w pompie , auto ma już nalatane ponad 290000 ile cofnięte nie wiadomo , co może być przyczyną ?? Nastawnik pewnie do czyszczenia bo raczej nie był czyszczony

---------- Post dopisany 15-07-2013 at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany 14-07-2013 at 22:08 ----------

wczoraj popsikałem preparatem do styków kostke od wiązki zasilającej pompe , dzisiaj błąd na razie sie nie powtórzył , poczekam kilka dni zobaczymy co będzie

---------- Post dopisany 17-07-2013 at 09:12 ---------- Poprzedni post napisany 15-07-2013 at 21:11 ----------

Niestety psikanie nic nie dało , kontrolka dalej mruga . Jutro umówiłem się na czyszczenie nastawnika , mam nadzieje że to pomoże

Opublikowano

Jak co to do mnie wal ;-)

Opublikowano
  • Autor
troche daleko mam do ciebie , co ciekawe dziś zauważyłem że jak odpale auto i od razu jade to nie wywala błędów , a jak odpale i auto chwile stoi to zaczyna kontrolka mrugać i wywala błąd , ciekawe dlaczego . Napięcie na nastawniku mieści sie w normie

---------- Post dopisany 19-07-2013 at 21:47 ---------- Poprzedni post napisany 17-07-2013 at 21:55 ----------

Niestety czyszczenie nastawnika nie pomogło , kontrolka czasami sie zapali i wywala bład , narazie będe tak jeździł bo chyba zostaje mi wymienić nastawnik a to już troche będzie kosztować . Puki auto normalnie jeździ to szkoda robić sobie koszta , musze tylko zmienić dawkę bo wcześniej miałem ok 3.8 a teraz mam ok 5 , Na odpalonym silniku można przesuwać nastawnik ?? czy lepiej na zgaszonym ??

---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 21:47 ----------

Nie pamiętam w którą strone trzaba przesunąć nastawnik żeby zwiększyć dawkę , w strone szyby czy zderzaka ?? zapomniałem jak sie to robi , górny dekielek czy dolny sie luzuje ??

---------- Post dopisany 20-07-2013 at 21:50 ---------- Poprzedni post napisany 19-07-2013 at 22:55 ----------

A co do zmiany pompy to dużo jest rezania żeby założyć do AFNa pompe 11 np z silnika AHH ?? czy może podejdzie bez przeróbek
Opublikowano

Mariusz ja w sumie sobie czyściłem nastawnik z nudów i po tym zabiegu też mrugała mi kontrolka walczyłem z tym miecha ale wtedy mało jeździłem wiec nie spieszyło mi sie.

Powiedz a wyśrodkowałeś w środku ten obrotowy magnes????Ja tego nie zrobiłem i miałem podwójna robotę:facepalm:Do tego elektro pomieszał kabelki i zlutował na krzyż.

Polecam :: Zobacz temat - Czyszczenie nastawnika pompy VP37

Opublikowano
  • Autor

Sam tego nie robiłem bo nie nie chciałem nic z partolić , więc oddałem do mechanika . Raczej dobrze złożył pompę bo gostek ma dobrą renomę . Puki auto normalnie jeździ to nic nie robię , jak zacznie sie coś dziać to pomyśle nad wymianą nastawnika lub pompy

Opublikowano

No właśnie u mnie auto kulało tzn troszkę przerywało wiec byłem bardzo zdesperowany i zajrzałem raz jeszcze.

Też już miałem kupować drugi nastawnik.

Albo nie czyścił albo to coś innego:wink:

Opublikowano
  • Autor

Czyścił bo znam go osobiście , sam nastawnik podobno nie był bardzo zabrudzony więc raczej jest uwalony , a dawanie kilku osobom do sprawdzenia nie ma sensu bo taniej wyjdzie kupić pompę

Opublikowano

Jak dzwoniłem do serwisu Boscha to mi babka powiedziała że tego się nie rozbiera:facepalm:Nic tylko nowy itd:grin:

A nie masz gdzieś szrotu z gwarancją???U mnie jest tak ze jak biorę używkę i jak mi nie pasuje coś to do tyg mam czas na zamianę ewentualnie kasę.

Wystarczy że podepniesz kostkę wykasujesz błąd i będziesz po chwili wiedział:wink: