Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak poluzować linkę w mechanizmie szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

chciałbym wymienić połamane plastiki w mechanizmie przedniej lewej szyby. Wszystkie części mam wraz z całym mechanizmem na wierzchu. Mam jedynie jeden mały problem. W jaki sposób poluzować linkę? Wszystko jest ładnie spasowane i nie chcę na siłę wyciągać ślizgu ponieważ wydaje mi się, że te nóżki się połamią.

Opublikowano

do wyciągnięcia ślizgu prowadnicy nie potrzeba luzować linki. Po prostu jakby to prosto powiedzieć.. trzeba przekręcić o 90 stopni w prawo w dół. i wyskakuje ślizg. Sam wymieniałem ostatnio i też nie wiedziałem jak, na chłopski rozum tak zrobiłem jak wyżej.

Opublikowano
  • Autor

sony_dark Chodzi Ci o ten biały ślizg u samego dołu prowadnicy? On jest na trzech plastikowych 'nóżkach' zamocowany do prowadnicy. Żeby wpiąć nowy ślizg trzeba najpierw założyć na niego linkę a następnie wpiąć w prowadnicę. Linka jest spasowana tak na styk i boję się, że połamię te nóżki przy próbie naciągnięcia jej i próbie założenia tego ślizgu do prowadnicy. Jest na to jakiś sposób?

Opublikowano

właśnie że najpierw trzeba wpiąć ślizg a następnie wepchnąć linkę z takim bolcem w otwór w ślizgu. Zaraz ci dam linka z instrukcją jak to ma być jest tu na forum

---------- Post dopisany at 11:11 ---------- Poprzedni post napisany at 11:10 ----------

proszę bardzo:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-wymiana-zestawu-naprawczego-podnosnika-szyby-przedniej-55354/

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo za tą stronkę. Mnie dokładniej chodzi o ten element zestaw1.png - Speedy Share - upload your files here. Z tego co się dopatrzyłem najpierw trzeba nałożyć na niego linkę a nastepnie założyć go. Linka jest tak ciasno spasowana, że ciężko jest to naciągnąć. W jaki sposób sobie z tym poradzić?

Opublikowano

to źle Cię zrozumiałem. W takim razie to ciężko mi powiedzieć jak to zrobić żeby nie połamać. Jakby to chodziło o tylny mechanizm to tam idzie rozpięć linkę. A na przedni mechanizm to nie mam pojęcia.

Opublikowano
  • Autor

Może ktoś jest w stanie powiedzieć mi jak mam się z tym uporać? :wink: