Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

napinacz paska rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamierzam jutro wymienić rozrząd w moim ADP 1,6 i martwi mnie napinacz paska rozrządu. Pytanie do Was, czy trzeba go jakoś zablokować podczas demontażu? I już po wymianie rolki napinacza i paska czy trzeba go jakoś specjalnie ustawić, czy wystarczy na starych znakach i będzie ok?? Gdzieś wyczytałem że na starych znakach jak się go ustawi i wystaje on od początku tłoczyska do końca główki 25 do 29 mm jest ok. Czy to prawda ??

Proszę o pomoc :eusathink:

Opublikowano

Powiem Ci tak, kręcisz wałem tak aż złapiesz wszystkie znaki na 3 kołach, na tym ramieniu co siedzi napinacz jest tam nakrętka na imbusa gwiazdkę, odkręcasz ją, luzuje Ci się pasek, ściągasz go, odkręcasz tą śrubkę do końca, wymieniasz rolke, zakładasz pasek i zaczynasz układać pasek od strony wału korbowego, czyli od dołu... zwróć uwagę że na kołach masz zaznaczone miejsca w których ząbki paska mają być w wyżłobieniach kół, żebyś czasem nie robił na obudowę.... bo spotkałem się z takim gościem co ustawiał znaki z obudową rozrządu w ręku ;) a jak nie masz znaków (pościerane) to idz do swojej kobiety, zapożycz lakierek do paznokci i namaluj sobie na kołach nowe znaki,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wymiana paska jest bardzo prosta i przyjemna, ustaw ten napinacz tak samo jak był na starym :wink: