Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Kontrolka świateł mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanie nie świeci mi kontrolka od świateł mijania jak wyjąłem zegary okazało sie ze na miejscu żarówki jest tylko zaślepka i jak ja wyjąłem to okazało sie ze nie ma tam żadnych styków do żarówki czy tak powinno być?

I jeszcze jedno pytanko gdzie jest antena od radia umieszczona bo strasznie słabo radio mi ściąga. Pozdrawiam

Opublikowano

co do kontrolki to tak powinno być w Twoim modelu :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego a co do anteny moze mi ktos pomoc?

Opublikowano

czesc, antena radiowa to 3 gorne paski ogrzewania szyby. Skoro radio slabo zbiera moze poszedl wzmacniacz antenowy badz w radio badz samochodowy. Co masz za radio, bo moze to jakis chinski wynalazek jak moj, i tez slabo zbiera. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano
  • Autor

Kolego mam fabryczne radio na kasety ;( ale wsadzalem inne i jest to samo a ten wzmacniacz to gdzie sie znajduje? Pozdrawiam

Opublikowano

zacznij od sprawdzenia tych "3 paskow" czy nie maja przerw, moze sie okazac ze wystarczy farba przewodzaca i po problemie. a gdzie jest wzmaciacz to musze poszukac, zerknac w madre ksiazki :D Pozdrawiam Jocker01[br]Dopisany: 27 Lipiec 2008, 11:24 _________________________________________________sprawdzilem a elsa nie ma informacji o wzmacniaczu natomiast co innego, rownie interesujacego, mianowicie przewod antenowy sklada sie z czesci skladowych i sa one wymienne, moze cos sie rozlaczylo badz uszkodzone. oto opis z elsy:

Zestawienie montażowe przewodu antenowego

Przykład:

Uszkodzenie przewodu antenowego z radia do anteny.

Do naprawy będą potrzebne następujące przewody:

1 - Przewód pośredni do przyłącza przy radiu; długość ok. 30 cm

2 - Przewód łączący, dostarczany w różnych długościach

3 - Przewód pośredni do przyłącza przy antenie; długość ok. 30 cm

– Rozłączyć złącza wtykowe uszkodzonego przewodu antenowego z urządzeń.

– Ustalić przebieg uszkodzonego przewodu antenowego w samochodzie i zmierzyć całkowitą długość przewodu antenowego przeznaczonego do wymiany.

Całkowita długość przewodu antenowego to suma długości wymaganych przewodów pośrednich -1- i -3- oraz przewodu łączącego -2-.

– Odjąć 60 cm od zmierzonej długości całkowitej połączenia antenowego, aby otrzymać wymaganą długość tego właśnie połączenia antenowego.

– Postarać się o potrzebne oryginalne przewody pośrednie i przewód łączący o obliczonej długości zgodnie z Katalogiem części ETKA.

– Odciąć złącza wtykowe uszkodzonego przewodu antenowego.

l Reszta uszkodzonego przewodu antenowego pozostaje w samochodzie.

– Podłączyć przewody pośrednie do urządzeń w samochodzie.

– Zabezpieczyć złącza wtykowe kawałkiem węża piankowego przed hałasem spowodowanym stukaniem.

– Ułożyć i zamocować przewód łączący równolegle do starego przewodu antenowego.

WskazówkaPrzewody antenowe nie mogą być załamane ani nadmiernie wygięte! Promień zgięcia nie może być mniejszy niż 50 mm.

– Połączyć przewód łączący za pomocą przewodów pośrednich.

– Wsunąć w celu uniknięcia odgłosów klekotania odpowiedni kawałek rurki z tworzywa piankowego na wtyczkę antenową.

– Przeprowadzić sprawdzanie działania.

Opublikowano

wzmacniacz chyba jest w lewym tylnym slupku

Opublikowano
  • Autor

Dzieki koledzy jutro zajze i bede kombinowal moze cos da sie zrobic pozdrawiam serdecznie