Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Płyn Petrygo Q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Miałem awarię na trasie i wywaliło cały płyn chłodniczy. Po odstawieniu do najbliższego mechaniora okazało się, że pompa wody powiedziała papa:facepalm:, no więc wymiana pompy i wlano mi płyn Petrygo (niebieski). Pytanie czy nadaje się? bo gdzieś wyczytałem, że Petrygo to G11 a ja mam na zbiorniczku G12:co:

Opublikowano

Spokojnie możesz jeździć do następnej wymiany, wtedy wlej G12+.

Opublikowano
  • Autor

Acha jeszcze jedno, już po kilku dniach jeżdżenia płyn zrobił się bardzo mętny, bardziej zielonkawy a Petrygo to klarowny niebieski, to oznacza że coś jest nie tak ?

Opublikowano

Niekoniecznie, być może, że trochę starego płynu zostało w układzie i teraz zmieszał się z nowym, dlatego ma taki kolor.

Opublikowano
  • Autor
Niekoniecznie, być może, że trochę starego płynu zostało w układzie i teraz zmieszał się z nowym, dlatego ma taki kolor.

No to spoko, dzięki.

Opublikowano

ile kosztuje koncentrat g12 i bańka wody destylowanej? roboty tez 15 minut

wylej to petrygo i wlej taki płyn jaki ma być, jakby było wszystko jedno to by nie było informacji na zbiorniczku jaki płyn masz lać :wink:

Opublikowano

moim zdaniem to jest żadna roznica jaki płyn . co petrygo auto będzie piło?? czy wyrzucalo??? raczej nie. a nawet co niektórzy leja kranowe i tez jest dobrze

Opublikowano

nie ma bardziej żrącego i agresywnego płynu do chłodnic niż Petrygo-do jelcza stara i żuka nadaje się idealnie ale do nowszych aut :facepalm:

Opublikowano

każdy robi jak chce, ja bym wymienił :wink:

Opublikowano

Nie można lać czego popadnie ponieważ są płyny o różnej specyfikacji. W Audi ważne jest aby płyn był do chłodnic aluminiowych. Dwa słabej firmy płyn nie zapobiega przed powstawaniem kamienia a potem się dziwią ludzie ze termostaty padają. Trzy to dobry płyn poza tym że nie zamarza w zimie to nie gotuje się jak woda przy 100 stopniach tylko w okolicach 120.Dzieki temu nie wysadzana nam w kosmos układu. Polecam 3 butelki Febi G12 czerwonego bo na zasadzie jakość cena Ok plus reszta wody destylowanej która jest tania w 5 baniakach. Wierzcie na słowo bo mam żonę laborantkę.

Wysłane z mojego C1605 za pomocą Tapatalk 4

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
nie ma bardziej żrącego i agresywnego płynu do chłodnic niż Petrygo-do jelcza stara i żuka nadaje się idealnie ale do nowszych aut :facepalm:

Niedawno gadałem z kumplem, który pracuje w ASO Audi, Volkswagen, Skoda, Seat i zapytałem właśnie o płyn chłodniczy, jaki zalewają przy przeglądach okresowych klientom i on mi na to, że leją Borygo i Pertygo... Ciekawe co mówią klientom :naughty:

Opublikowano

Nic po prostu najtańszy a ludzie nie wynikają. Myślą ze serwis leje to wie co a oni maja droższy na lewo do pchniecia. ;-)

Sony Xperia E dual Tapatalk 4