Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmechacona tapicerka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

dzisiaj po powrocie z urlopu wyczyściłem swoją A4 i zauważyłem bardzo mocno zmechaconą tapicerkę na lewym boczku fotela kierowcy (fotele z el. regulacją lędźwiową i przedłużanym siedziskiem) - trochę mnie to zaskoczyło bo myjąc auto na wiosnę nie było żadnych oznak zmechacenia :(. Auto ma tylko 42 tysiące przebiegu - rocznik listopad 2011 :(. W drugim naszym samochodzie B7 z 2007 roku (przebieg ponad 120 tysięcy) identyczna wersja foteli (trochę inny materiał) nic się nie dzieje. Jak to jest w waszych B8 ?? Czy jest szansa aby powalczyć z gwarancją w ASO - tym bardziej że to nie jest w najbardziej wysuniętym punkcie boczka tylko trochę powyżej :(

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie wiem nie jest to skóra ani alcantara -chyba welur ?

Opublikowano

Ogól to . :decayed:

Opublikowano
  • Autor
Ogól to . :decayed:

nie wiem czy wtedy nie będzie gorzej:) tym bardziej że jest to na grzebiecie

w załączeniu zdjęcia - wiem że nie wygląda to jeszcze makabrycznie ale zastanawiam się skąd to się wzięło - szczególnie że nie jest to na wysokości na której wsiadam do auta i wycieram tyłkiem :)

2013_07_28_13_10_56.jpg

2013_07_28_13_11_00.jpg

2013_07_28_14_55_14.jpg

Opublikowano

No ciulato to wygląda, ale po goleniu chyba by lepiej to wyglądało. :D

Opublikowano
  • Autor
No ciulato to wygląda, ale po goleniu chyba by lepiej to wyglądało. :D

być może ale martwię sie czy to nie pójdzie dalej i czy nie jest to jednak jakaś wada materiału :(, pojadę po weekendzie do aso i zobaczymy co powiedzą.

Opublikowano

tam gdzie się będziesz ocierał wsiadając bądź wysiadając będzie się mechacić. Nie masz jakiejś szczególnej kurtki czy czegoś takiego w czym często jeździsz? wiem że to głupio brzmi ale ja kiedyś w samochodzie jedną parą butów w ciągu sezonu zimowego wydarłem dziurę w wykładzinie...

Inną rzeczą jest, że Audi zaczęło róbić takie samo gówno jak wszyscy tylko się mocno lansuje na premium więc znajduje mnóstwo głupich ludzi, którzy się na to napalają. W ASO ci powiedzą, że możesz sobie wymienić pokrycie fotela za ciężkie pieniądze...zapomnij o gwarancji, cały VAG to su***syny jakich mało pod względem gwarancji na auta, części. Testują wszystko na klientach i na bezczela wciskają ciemnotę.

Opublikowano

Ale jeżeli chodzi o materiał to na oko wygląda na taki sam jak i w mojej, czy też w każdej innej, no i miejsca typowe bo na najbardziej wystających elementach, tylko trochę za szybko Ci się to stało !!!!!! :shock3:

Opublikowano
  • Autor

No i byłem w ASO, Pan spisał reklamacje :eusathink::eusathink: i ma się odezwać po weekendzie. Zobaczymy co powie centrala.