Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana nagrzewnicy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na samym początku powiem że jestem zielony w sprawach mechaniki, potrafię jedynie wymienić olej i zmienić koła na zimowe i może jeszcze parę drobiazgów, dlatego pisząc coś w tym temacie starajcie się precyzować odpowiedzi i używać prostych słów. Mój problem polega na tym że włączając ogrzewanie w samochodzie mimo ciepłego, a nie raz gorącego silnika nie dmucha mu powietrzem ciepłym nawet gdy przełączę żeby tak było. Czasem zdarza się że dmucha ciepłe ale tylko wtedy gdy przełączę na ogrzewanie do kabiny a nie pod szybą ale to rzadko. Przekręcając pokrętłem od temperatury w prawo i lewo czuć opór i słychać że coś przeskakuje więc to nie raczej jakaś linka czyżby nagrzewnica była padnięta? Proszę o pomoc, a i jeśli napisałem to nie w tym dziale co trzeba to napiszcie gdzie nam napisać a nie od razu do kosza :/

Opublikowano

Podnies maske i zobacz czy oba weze idace do nagrzewnicy sa gorace? Jesli tak to nagrzewnica sprawna. Pozostaje dobrac sie do mechanizmow od sterowania klapkami.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem węże oba są gorące a lewy patrząc od przodu troszkę chłodniejszy, rozkręciłem cały przedni paneltak że widziałem które linki się przesuwają i wszystko wydaje się chodzić nic nie jest pęknięte dźwignei się normalnie przesuwają...

Opublikowano

Musisz dokladniej poszukac bo tylko tam moze byc przyczyna.

Opublikowano
  • Autor

w przełączaniu czy nagrzewnicy? czy w tym i tym

Opublikowano

W przełączaniu tkwi przyczyna.

Nagrzewnica jest ok skoro jest przepływ i oba węże są gorące.

Opublikowano
  • Autor

no tak ale żeby dostać się jeszcze dalej do przełączników to tak jakbym się musiał dostać do nagrzewnicy czyli cała przednia deska ;/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Też miałem ten problem w mojej B5 próbowałem chyba wszysttkiego.... Wymiane zostawiłem na koniec, płukałem kilka razy (różnymi specyfikami) i nic. Któregoś dnia przeczytałem gdzieś na forum że gość podłączył węże "na krzyż" pomyślałem że lepsze to niż ściągać deske. Możecie wierzyć lub nie ale pomogło, po tym zabiegu cieplutko i milutko w kabinie było:) Pamiętaj tylko o odpowietrzeniu układu. Pozdro:hi:

Opublikowano

Zanim zabierzesz się za wymianę nagrzewnicy sprawdź czy linki działają jak należy. Weź kogoś do pomocy - jedna osoba zmienia ustawienia nawiewu, a druga patrzy czy coś się rusza jak należy.

Czasem zdarza się że dmucha ciepłe ale tylko wtedy gdy przełączę na ogrzewanie do kabiny a nie pod szybą ale to rzadko. Przekręcając pokrętłem od temperatury w prawo i lewo czuć opór i słychać że coś przeskakuje więc to nie raczej jakaś linka czyżby nagrzewnica była padnięta?

Wskazuje to na problemy z linkami, możliwe, że sam panel ma problemy. Wymontuj panel i zobacz czy coś się nie połamało albo nie wytarło.