Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z olejem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam następujący problem z moim audikiem . Jak to na wakacje wyjechałem nad polskie morze, przed startem sprawdziłem olej, była 1 kreska do max. Zrobiłem 500+ km . Samochód postał sobie 4 dni. Gdy czas było wracać odpalam auto a tam kontrolka od oleju się zapaliła . Poziom oleju ledwo zahaczył bagnet. Żadnych wycieków, plam na asfalcie , samochód równo stał. Kupiłem olej i dolałem około 0,5. Na bagnecie było wtedy pomiędzy minimum a max . Gdy wróciłem do domu samochód postał 1 dzień, sprawdziłem znowu stan i teraz zdziwko poziom oleju przekroczył max o_O ! Dodam ze nie ubyło mi nic płynu chłodniczego .

Ktoś wie co się stało i co jest tego przyczyna ?

Opublikowano

moze Ci sie zawiesil olej w glowicy

---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:28 ----------

nie wiem dokladnie jak wedruje olej po silniku ale czytalem cos kiedys o tym ze syf mogl Ci pozapychac kanaly i z glowicy wszystko nie splywa spowrotem

na jakim oleju jezdzisz??

Opublikowano

Tez tak miałem ale zima. Ja mam mobil x1 3000 5w40

Opublikowano
  • Autor

ogólnie zima miałem syf po mobilu super 2000 10w40 , maź pod korkiem, dla przepłukania tego syfu zmieniłem filtry i zalałem elfa . Zrobiłem tak z 1000 km i znowu zmieniłem filtry i zalałem Castrol Magnatec 10w40 . Silnik był już czysty ale od tamtej pory się tak dzieje ze muszę ciągle dolewać olej. A ostatnio tak jak wyżej napisałem miałem powrót oleju...

Opublikowano

Jeździłeś na gownianym oleju i zmieniłeś na jeszcze bardziej gowniany a w sumie na najbardziej syfiasty jaki może być, też na nim jeździłem to syf nie samowity , wpierdalal ponad 0.5 l na 1000 km, płukanka i x-cess 5w40 i branie oleju jak ręką odjął

Opublikowano
  • Autor

hmmm dzięki za info w następnym tygodniu zdejmą mi gips to się za to wezmę i zrobię tak jak mówisz . Oby tylko uszczelek nie wywiało przez płukankę ;p

Opublikowano

Jakos juz 10 tyś zaraz będzie po plukance i na 5w40 i suchy jak pieprz silnik a w zimę jak łagodnie startuje

Bo zozszczelnienie to jest mit rodem z prlu dalej wygłaszany przez starych taryfiarzy

Opublikowano
  • Autor

kumpel tez robił płukankę i chwalił i nic się mu nie rozszczelniło a zrobił już kolo 50 tys :) także w następnym tygodniu działam