Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Za 3 dni wyjazd, a tu problem - trzęsie silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce mi się wyć ....

za 3 dni wyjeżdżamy na wakacje ponad 1300km, wiedząc o tym fakcie przygotowywałem auto do wyjazdu od miesiąca, przeczytałem setki postów ale odpowiedzi w nich nie znalazłem.

Audika kupiłem 3 miechy temu rzadko nim jeździłem (bardzo) bo mam autko służbowe, w Audi od zakupu wpompowałem około 4 tyś zł, lecz bardzo mnie niepokoi jeden fakt...

Jak jest rozgrzany, na jałowym biegu i gwałtownie wcisnę pedał gazu to trzęsie silnikiem wchodzi na obroty mozolnie tak i chyba nie pali na jeden garnek, tak jakby nie dostawał paliwa, trzęsie się i zaczyna dopiero normalnie pracowac przy około 2 tyś obrotów, podobnie jak jadę wolno na 2 biegu, i pocisnę pedał do deski to nim szarpie potem na wyższych obrotach jest ok.

Nadmienię tylko jeszcze że wymieniłem już :

założyłem alarm

wymieniłem stacyjkę

pompę wspomagania

chłodnice

pompę wody

połowę zawieszenia

końcówki drążków

przeguby

klocki

sprzęgło kompletne,

rozrząd kompletny,

wszystkie płyny ,

olej

filtry

a w ostatnich dniach:

świece

cewkę

kable

kopułkę

palec

wyczyściłem przepustnicę

dziś odebrałem auto od elektryka - sprawdzonego, popłynąłem kolejne 200zł i nic

na Vagu zero błędów, stwierdzili że był uszkodzony jeden przewód od zasilania wtryskiwaczy, oraz jeden kabel wysokiego napięcia, "a poza tym silnik pracuje lepiej i ten 1,6 tak pracuje normalnie jak mu się gwałtownie wciśnie gaz" - sorry ale nie chce mi się w to wierzyć.

Jutro wymieniam filtr paliwa i sprawdzam ustawienie zapłonu.

Moje pytanie brzmi - czy jak to nie poskutkuje to gdzie szukać przyczyny takiego stanu, czy może to normalne jest ???

Dodam jeszcze że na biegu jałowym bardzo minimalnie pływają obroty i to sporadycznie o koło +/- 50-100 obr.

Czy winę może ponosić paliwo i zmienić stację , czy może wtryskiwacze choć błędów na vagu nie było tak jak pisałem, pomóżcie proszę za kilka dni jadę w bardzo daleką podróż z rodziną (2 dzieci) i boję się ze to jest ryzyko a wakacje już zaplanowane.

Mieszkam w Poznaniu może znacie miejsce gdzie by sprawdzono co dolega mojemu autu. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

z góry dziękuję za pomoc :hi:

Opublikowano

Pływające obroty to wina przepustnicy, trzeba ją wyczyścić i zaadoptować, było o tym, a to że silnikiem Ci trzęsie to może być problem z rozrządem lub madułem zapłonu zerknij może w tym kierunku.