Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Glosny dzwiek silnika w kabinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam AFN-a i bardzo mnie drazni dzwiek silnika podczas jazdy. To nie jest moj pierwszy diesel ale w tym jakos glosno slychac ten silnik, ciieply czy zimny nie ma znaczenia predkosc i obroty tez nie maja zbytniego znaczenia bo nawet ponizej 2tys obr dobrze go w srodku slychac i jazda powyzej 2tys jest drazniaca. Silnik dobrze pracuje bynajmniej tak mi sie zdaje ale kolegi ibiza 90 km ma mieksza prace silnika i nie ma takich problemow.W silniku byly wymienione wszystkie tloki z pierscieniami popychacze uszczelniacze panewi turbo wtryski 216 niby regenerowane i olej zalany 5w40 oplowski. Podczas jazdy glosnoo slychac opony mimo ze sa nowki i szum wiatru mimo ze dzrzwi nie sa mocno opadniete a ramka jest wyregulowana i ladnie po calosci dolega. Wydaje mi sie ze dzwiek dochodzi z braku jakiegos wygluszenia na grodzi lub przez luz na drzwiach. Jesli ktos sie orientuje co pacjentowi dolega to bylbym wdzieczny za rade.

Opublikowano

Ja się przesiadłem z BMW 7er E65 do B7 to uwierz że to dopiero jest przeskok. BMW jechałem 1000km autostradą z prędkościami 200-2400km/h i cisza a B7 przy 180km/h już odpuszczam i zwalniam bo mam wrażenie, że zarzynam motor i męczy uszy :-/ Sam się zastanawiałem jak wyciszyć wnętrze dodatkowo.

Opublikowano
  • Autor

na wyciszenie jest pare ciekawych sposobow ale mnie interesuje bolaczka mojego egzemplarza;/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
na wyciszenie jest pare ciekawych sposobow

A jakie to sposoby są?

Opublikowano
  • Autor

Polecam troszke poczytac ta stronke ewentualnie napisac do nich o opisanie jak by wygladalo wygluszenie odpowiednich elementow.

SztukaWyciszania.pl - najlepsze możliwe wyciszenie i wygłuszenie aut.

Dzis jak jechalem wieczorem to deszcz padal i bylo 11 stopni i auto dyzo ciszeaj chodzilo a zwlaszcza na wyzszych obrotach.

Wydaje sie jakby silnik co kazde odpalenie inaczej pracowal (glosniej albo ciszej) czujnik N109 i N108 moga miec cos z tym wspolnego?