czujnik walu korbowego audi a4
0

    6 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    witam panowie,,,,,,od czasu do czasu pokazuje mi błąd 17748.P1340 panowie pojawil się blad czujni polozenia walka rozrządu 1 rząd cylindrow 1/czujnik kata obrotu walu korbowego -usterka synchronizacji -G40/G28...

    czyzby zle ustawiony rozrząd????przeskoczyl pasek??? czy napinacz???? czy same czujniki..........czekam na sugestie...może ktoś miał takie objawy...pozdrawiam icon_cool.gif

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    w pierwszej kolejności rozrząd do sprawdzenia,zawór sterowania ciśnieniem oleju regulatora wałka rozrządu jak i same czujniki

    .

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ciężko pali jak rozgrzany, czy co?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    chodzi jak należy......zero zmian,utraty mocy i inne tam,,,,,

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    miałem podobny problem tyle ze silnik nie palił z podłączonym czujnikiem "czujnik nowy" okazało sie ,że przetarty był przewód, nie ten od czujnika tylko przewód od kosti do CPU.Nie sugeruje ,ze u ciebie będzie to samo ale warto to sprawdzić.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    po problemie...........czujnik zmieniłem i gra:wink:temat zamkniety

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy