Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Navi RNS-D po wyłączeniu słychać w głośnikach prykanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pojawił mi się ostatnio dziwny problem w navi RNE-D.

Zaczęło się po tym jak spryskałem tylną szybę, przy wyłączonym radiu z głośników zaczęły dochodzić dziwne dźwięki coś jak prrrrrrrr...Od razu nie skojarzyłem tego z płynem do spryskiwaczy ale potem przeczytałem że czasem może wężyk pęknąć i gdzieś podobno zacieknie na zaciski wzmacniacza i może spięcie zrobić. Sprawdziłem i sucho wszędzie. Teraz jak wyłączam radio pojawia się na około minutę PRRRRR... jak włączam radio przestaje "prykać" i gra normalnie, navi też działa ok. Jak wyłączę to znowu prrrrrr..... :doh:przez minutę potem się wyłącza.

Może ktoś wie co się zepsuło ? Proszę kolegów o pomoc.

Opublikowano

To jest normalne tak ma być , przy wyłączeniu myślisz że rns-E jest w stanie uśpieniu , a jeszcze chodzi wiatrak przez chwilę źeby ochłodzić rns-e i wtedy usypia , u mnie teź tak jest i teź martiwłem się , ale tak ma być i nie przejmuj się

Opublikowano
  • Autor

ale to Prrrr..jest dość głośne i słyszalne z wszystkich głośników, dość wnerwiające, wcześniej tego nie było:eusathink: i nagle się pojawiło podczas jazdy z wyłączonym radiem zaczęło "prykać". Teraz słychać to tylko jak wyłączę radio

Opublikowano

To nie jest normalne Kolego!!u mnie niema czegos takiego,słychac tylko przekaznik jak sie załącza i to wszystko.

Opublikowano

Również uważam że to nie jest coś normalnego, bo ja też nie mam żadnego prrrrr :kwasny:

Tylko jak wyłącza się to słychać takie w sumie to piknięcie że zgasło, i to wszystko ale jest cisza. Wyjmij jak mas czas i nasłuchaj z tyłu w samym zestawie czy nic się nie dzieje, faktycznie dziwna sytuacja.

Opublikowano
  • Autor

Też gdzieś przeczytałem na jakimś forum, że może to być uszkodzona "końcówka mocy" cokolwiek to znaczy. Tak się zastanawiałem nad tym płynem od tylnej wycieraczki czy gdzieś nie zacieka i gdzieś zwarcia nie robi....bo faktycznie słabiutko psikało na szybę, może płyn gdzieś spierdziela ale jak sprawdzałem to cholerka sucho. I te całe hece zaczęły się od spryskania szyby... najpierw przy wyłączony radiu podczas jazdy zaczęło prykać z głośnika centralnego na podszybiu,radio nie chciało grać jak włączałem tylko takie głośne przepięcia . Ujechałem parę kilosów i stanąłem aby wyciągnąć bezpiecznik od radia bo jechać się nie dało tak zaczęło dawać po uszach. Jak dojechałem na miejsce (po 280km) włożyłem bezpiecznik i gitara, radio gra, wyłączyłem radio a tutaj z głośników prrrrr...i tak jest do dzisiaj. Przekręcam zapłon, ruszam- leciutko słychać to prrr. włączam radio-działa, kończę jazdę, wyłączam i prrr tylko tym razem o wiele głośniej:doh:, na razie nie używam tylnego spryskiwacza co by się gorzej nie zrobiło