Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rwanie silnika przy 1400-1800 obr/min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Multitronic. Od jakiegos czasu czuje delikatne "zrywy" silnika przy okolo 1400-1800 obrotow. Czuc to jadac i widac tez na wskazowce obrotomierza - obroty podnosza sie i opadaja o okolo 100, kilka razy na sekunde. Mam wrazenie, ze komputer pokladowy dostaje skads sygnal, ze potrzebuje zwiekszyc moc i tak tez robi, niestety nie wyglada to na prawidlowe zachowanie. VAG nie wykryl zadnych bledow - czy ktos psotkal sie z podobnym zachowaniem?

BF

Opublikowano

Witam. Mam podobny problem. Kupiłem A4 z multitronicem z komisu. Wracając do domu samochód zaczął szarpać przy ustabilizowanej prędkości poniżej 2000 obr/min. (ok 80-90 km/h). Szarpanie jest takze odczuwalne przy powolnym przyspieszaniu. wszystko to dzieje się do 2000 obr, powyzej jest już dobrze. U mnie rownież widać jak podskakuje wskazówka obrotomierza.

Po podłączeniu pod komputer odczytane zostały będy wałka rozrządu, obrotów silnika oraz ciśnienia w układzie hamulcowym. Mechanik pozbył sie tych błędów ale problem z szarpaniem pozostał. Moze jest to problem ze skrzynią lub rozrządem. Również proszę o pomoc.

Opublikowano

Panowie napiszcie ten watek w dziale "uklad napedowy" tam bardzo szybko dostaniecie odpowiedz. Albo poproscie moderatora o przeniesienie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Hej Kolego - czy udalo Ci sie dojsc do tego co powodowalo szarpanie? Ja tez mam multitronica i caly czas problem z rwaniem.

Pozdrawiam.