Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Potrzebne mi zdjęcie podwozia A4 B5 .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję zdjęcie podwozia a4 b5 (podłogi od spodu) w pełnej krasie .

Potrzebne mi bo chciałem założyć wątek w dziale technicznym, i potrzebne jest mi zdjęcie do dokładnego zobrazowania sytuacji .

Potrzebuje dowiedzieć się gdzie najlepiej podkładać łapy przy podnoszeniu na podnośniku warsztatowym .

Nussbaum_225ATL.jpg

Najczęściej "spece" podstawiają pod ten rant za który łapie lewarek . A przecież przy takiej masie jest ryzyko uszkodzenia (wygięcia)

Szperam i szperam w zdjęciach na google. Wpisuję podwozie A4 B5 , płyta podłogowa A4 B5, podłoga A4 B5 i nie ma żadnych dokładnie przedstawiających podłogę od spodu zdjęć .

Opublikowano

Dawaj za rant, za który łapie lewarek. To sa punkty fabryczne aby podnosic samochod. To nie zgnily opel coby sie blacha miala zgiac.

Opublikowano

Ja słyszałem że tego typu podnośniki jak na zdjęciu, to podkłada się gdzieś na podłodze .

Taka masa samochodu rozłożona na tak małą powierzchnię na ranty ? Przecież może wykrzywić/poigiąć

dałbym sobie rękę uciąć że kiedyś gdzieś widziałem( instrukcja B5, albo sam naprawiam) i było tam zdjęcie z taką łapą podnośnika i gdzie go podkładać . Ale nie mogę tego znaleźć .

Opublikowano
Ja słyszałem że tego typu podnośniki jak na zdjęciu, to podkłada się gdzieś na podłodze .

Taka masa samochodu rozłożona na tak małą powierzchnię na ranty ? Przecież może wykrzywić/poigiąć

Taaa już widziałem jak taki jeden podłożył sobie łapę na podłodze i mu się wygło :grin: Podkładam zawsze na rantach i nigdy nic się nie wygięło :naughty: