Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odtwarzanie z USB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wszak młody jestem tu na forum, ale odważę się odezwać..

Od niedawna jestem zadowolonym posiadaczem A4 B7 i interesuje mnie kwestia podłączenia pendriva USB lub karty SD. Zdążyłem się już zorientować, że radio me zwie się Symphony II i ma nagłośnienie BOSE.

Potrafię korzystać z internetu, ale niestety ciężko znaleźć łopatologiczne wyjaśnienie różnic pomiędzy systemami audio w Audi i nadal nie wiem czym dokładnie jest AMI, czy MMI, wiem tylko, że go najprawdopodobniej nie posiadam ;)

Dodatkowo interesuje mnie rozwiązanie relatywnie tanie, bez zbędnych przeróbek/dokładek sprzętu oraz nie interesuje mnie przelotka AUX > kaseta.

Znalazłem takie tematy

http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/emulator-zmieniarki-usb-286291/

http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/zmieniarka-mp3-fabryczne-radio-audi-236029/

http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/usb-mmi-2g-high-rozwiazanie-wybrac-285283/

które to rozjasniły mi nieco sytuację z emulatorami zmieniarek (ostatni wątek sugeruje, że jednak potrzebuję wtedy tego magicznego MMI, więc znowu mniej wiem...),

Trafiłem też na coś takiego: audipages Integrating an iPod into the Audi A8 co jednak i tak sprowadza się do podobnego działania, co emulator zmieniarki.

Ostatnim tropem jest zawartość mojego schowka - po poprzednim włascicielu auta został tam kabelek do iPoda, gdzieś wpięty głęboko - nie grzebałem co znajduje się po drugiej stronie, jednak wnioskuję, że to poprzednikowi działało, skoro nadal leży w schowku.

Zatem pytanie moje brzmi - skoro znalazłem końcówkę do iPoda, czy to oznacza, że gdzieś głębiej jest już podłączony jakiś xCarlink lub inny Yatour (np. ZMIENIARKA MP3 USB SD AUDI SEAT SKODA VW xCarLink (3563201587) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.) ? Czy może iPod mógł zostać podłączony bezpośrednio do radia?

Poniżej zdjęcie ze schowka, o ile w czymś to pomoże.

an9jtmQ.jpg

Opublikowano

Dopóki nie wyciągniesz schowka albo nie podłączysz ipoda to sie nie dowiemy :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.. jutro będę miał wolną chwilę i tak też planuję zrobić. IPoda niestety nie mam, więc nie sprawdzę.

---------- Post dopisany 21-09-2013 at 17:26 ---------- Poprzedni post napisany 20-09-2013 at 21:03 ----------

Wyciągnąłem schowek i znalazłem takie coś zobaczyłem:

46cILmf.jpg

Zatem jednak Audi produkuje coś bezpośrednio do iPoda dla normalnego radia. Nie grzebałem głębiej gdzie jest podłaczane dalej, ale znalazłem aukcję z tym urządzeniem: Ipod adapter Audi 000051444L (3555827346) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i gdzieś jesszcze na ebay, gdzie było napisane, że wpina się bezpośrednio do radia.

Czy ktoś wie czy istnieje podobne rozwiązanie ale dla mp3/USB ? Próbuję przegrzebać sieć, ale narazie nic nie znalazłem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja sam szukam takiego adaptera.

Sa dostepne, tylko wszystkie ponoc z timitowana iloscia folderow na usb czy karcie pamieci.

Mozna tylko zrobic 6 lub 12 folderow, po 99 utworow kazdy, zalezne od modelu adaptora i radia(ponoc).

Jesli na FISie pokazuje Ci utwory po podpieciu iPoda/iPhonea to i moze w przyszlosci AUDI wypusci cos takiego do pomocy usb/sd w starszych modelach aut.

Adaptory to: Yatour, xcarlink. znalazlem kilka na angielskim eBayu rowniez z Hong Kongu ktore oferuja to samo z opcja BT jako podstawa, nie opcja.

Opublikowano

piszesz ponoć, a jest temat w tym dziale xxx stronicowy tylko o tym :eusathink: