Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Geometria kół.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem przed wymiana kompletu wahaczy i nowych zimowych opon. I mam pytanko odnosnie geometri w mojej audi (a4 b5 1995r) czy w wielowachaczu da sie ustawic geometrie czy tylko sama zbierznosc ? A jezeli sie da to zrobic to tylko po wymianie wahaczy czy tez po wymienie i wahaczy i opon ? Dodam ze samochod sciaga mi ninimalnie na prawa strone mam lekko przekoszona kierownice w prawo i scina mi prawa opone od srodka mozliwe ze to wina geometrii czy wybitych wahaczy ? (wahacze nie sa wybite nie wiadomo jak narazie delikatnie ale juz mam nowy komplet)

---------- Post dopisany at 22:04 ---------- Poprzedni post napisany at 22:04 ----------

A zapomnialem dodac ze moj samochod jest obnizony 40mm przed obnizeniem tez byly te wszytskie objawy.

Opublikowano

jeśli wahacze nie stukają to to wstrzymaj się z wymianą, jeśli tnie opony i ściąga to cała geometria do zrobienia jest.

Opublikowano
jeśli wahacze nie stukają to to wstrzymaj się z wymianą, jeśli tnie opony i ściąga to cała geometria do zrobienia jest.

Geometrie się kontroluje , jeśli jest zła to za to odpowiada , ugiety element od zaliczenia np dzióry , albo nadmierny luz , wtedy się wymienia , i powinna wrócić do normy , chyba że auto było uszkodzone i źle wyprowadzone w przeszłości.

zbieżność się ustawia .

A co do ściągania , sprawdź na początku ciśnienie we wszystkich kołach , potem przejedź się po drodze jak ściąga w prawo , to przy jeździe do domu jeśli ciągnie ci też w prawo to coś nie tak a jeśli na tym samym odcinku co wcześniej w lewo to wszystko wporządku , (pochylona droga ).:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Wahacze mam juz do wymiany bo sluchac juz tluczenie na dziurach. Cinienie w oponach sprawdzane nawet zamienialem tyl z przodem i jest tak samo sciaga w prawo czyli napewno geometria i wybite koncowki wahaczy. Tylko pytanie czy geometrie robic po zmienia i opon i wahaczy czy moge po wymianie samych wachaczy ?