roger3217 Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Witam szykuje sie na zmianę samochodu z golf iv na a4 b6. Nie wiem 1.8T czy 2.4? Jeżeli 1.8T to 163KM czy 190? (oczywiście chodzi mi o napęd quattro). Z tego co widzę na allegro 2.4 v6 quattro nie ma. (czy w ogóle były?). Oczywiście chciał bym go od razu zagazować (dobra sekwencje) No i chodzi mi o żywotność silników, który mniej awaryjny, który lepszy do zagazowania itp, chciał bym by wypowiedzieli się użytkownicy tych silników na każdy temat. Z góry dziękuje Pozdrawiam
kornetto Opublikowano 2 Października 2013 Opublikowano 2 Października 2013 Witam. Miałem kiedyś 1.8tq w a4 b5 150 ps . Po tym skromnym wstępie, od siebie moge dodać, ze duzo zależy od oczekiwań kierowcy. W "turbo" operowanie w/w to nie lada gratka a i mnóstwo frajdy oc/ac niższe itd. <-totalny skrót emocji z jazdy. Sam nie wiem jakie inne silniki były w b6, ale sam brałbym (i chciałem brac) 190konny 1.8t. Oczywiście zależy wszystko od stanu silnika i turba , ale jak znajdziesz cos godnego ! to i frajda z jazdy, opłaty i ewentualne podniesienie mocy jak najbardziej widziane
jacek70 Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 Już Ci raz odpowiedziałem to sobie poszukaj.
tomaszstn Opublikowano 3 Października 2013 Opublikowano 3 Października 2013 Ja też miałem takie marzenie, 1.8T BEX czyli 190KM, S-line, sedan i quattro ale jak zacząłem szukać takiego egzemplarza to znalazłem tylko 2 w przeciągu roku i to w Niemczech za cenę 11000 i 13000 Euro więc życzę powodzenia ---------- Post dopisany at 22:25 ---------- Poprzedni post napisany at 22:24 ---------- Co nie zmienia faktu że tylko i wyłącznie 1.8T
Rekomendowane odpowiedzi